torstai 29. elokuuta 2013

11 kysymystä joulusta

Sain mukavan jouluaiheisen haasteen Merry Christmas -blogista, kiitoksia =).

Tässä säännöt:
1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja jolta haasteen sait.
2. Vastaa annettuihin kysymyksiin.
3. Keksi 11 uutta kysymystä jotka haluat antaa seuraavalle.
4. Valitse viisi blogia joilla on alle 100 lukijaa ja kerro se
heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.

1. Panostatko jouluna suolaiseen vai makeaan ruokaan/herkkuun?
Mulla on vähän molempia. Mun ruokapöydässä on ihan pakko olla graavilohta koska se on niin hyvää. Erilaiset pasteijat on myös kivoja. En juurikaan kotona valmista jouluruokia, paitsi jos iskee innostus. Viime vuonna olin kotiseudulla kyläilemässä joten äidin tekemiä ruokia tuli syötyä joulun aikaan.

2. Tekokuusi vaiko oikea?
- Mä tykkäisin ihan oikeasta tai aidosta kuusesta, mutta meillä on sellainen ihan pieni muovikuusi jonka otin äidiltäni pari vuotta sitten. Lapsuudessa meillä oli monena vuotena aitojakin kuusia. Jossain vaiheessa hankittiin jostain tuollaiset muoviset minikuuset, niitä on ihan kaksin kappalein joten sain toisen ottaa omaan kotiini.

3.Hankitko itsellesi joulukalenterin? Millaisen?
- En osaa sanoa vielä, toisaalta olisi kiva hankkia jokin joulukalenteri. Minulla on jossain vielä avaamatta vanhoja kuvakalentereita.

4. Joulukoriste, jonka laitat esiin joka joulu?
- Mulla on montakin koristetta jotka laitan esille joka joulu. Yksi on varmasti puinen kuusi jossa on valot. Se me ollaan saatu miehen vanhemmilta joskus muutamia vuosia sitten ja se meillä on yleensä keittiön ikkunan edessä pöydällä.
Kuvassa kuusi on meidän takan reunuksella, kun en löytänyt silloin parempaa kuvauspaikkaa. Kuusi on siis samalla joulukoriste ja jouluvalot.

5. Joululahjatoiveesi tänä vuonna?
- Kameraani uusi pidempi objektiivi

6. Koska aloitat joulukoristelun kotonasi?
- Aloitan siinä marras-joulukuussa. Lapsuudessa me aina laitettiin jouluvalot minun syntymäpäiväni aikoihin eli noin marraskuun puolessa välissä.

7. Asia joka on pakko joka joulua löytyä ruokapöydästäsi?
- Kyllä se on se graavilohi

8.Onko joulutunnelmaa ilman lunta?
- Eipä oikeastaan, itse tykkään siitä että talvella on lunta. Kyllä sen joulumielen aina jostain kaivaa vaikkei lunta olisikaan. Mieluummin kuitenkin lunta kuin ilman lunta.

9.Kinkku vaiko kalkkuna?
- Mä tykkään kalkkunasta, vaikka sitä ei meillä usein olekaan. Mies syö kinkkua ja hänen vanhempansa tuo meille joka vuosi hieman kinkkua. Yleensä mies sen syö, mutta kyllä itsekin voin.

10. Paras konvehtirasia?
- Mä en juurikaan välitä suklaista tai konvehtirasioista. Jotkut on kuitenkin ihan hyviä, varsinkin jouluna. En osaa sanoa mitään tiettyä konvehtirasiaa, mutta viime vuonna mun teki ihan hirveästi mieli pätkiksiä joten mies haki minulle pätkislaatikon. Juliat on myös mielestäni hyviä.

Tähän kysymykseen pitäisi pureutua varmaan joulun jälkeen uudelleen jos on syönyt suklaata.

11.Koska siivoat joulun pois?
- Aika pian joulun jälkeen, joskus koristeet on loppiaiseen saakka. Mun työhuoneen ikkunassa on ainakin viimeiset 2-3 vuotta, en oo vaan saanut otettua niitä pois. Sieltä löytyy myös sellainen jouluaiheinen kuva jonka voi liimata uudelleen ikkunaan.

En tällä kertaa haasta ketään, mutta kaikki jotka lukevat tämän postauksen, saavat vastava minun kysymyksiini omassa blogissaan:
1. Lempijoululaulusi?
2. Paras joulumakeinen?
3. Millaisia jouluperinteitä sinulla on?
4. Mitä sinulle tulee mieleen sanasta JOULU?
5. Paras jouluun liittyvä muistosi?
6. Paras joulujuoma?
7. Millaisista jouluvaloista pidät?
8. Millaisista jouluvaloista et pidä?
9. Mikä on jouluna ruokapöydän kunkku?
10. Mitä sinun ruokapöydästä ei jouluna löydy, joka sinne kuitenkin ”yleensä kuuluu”?
11. Askarteletko jouluisin? Ja jos askartelet, niin mitä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti