keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Vinkkejä itsetehtyihin joulukalentereihin?

Mä aloin tuossa miettiä, että joulukalentereita voi itsekin tehdä vaikka mistä. Varmasti on monia sellaisiakin asioita mitä ei ihan heti edes tule mieleen. Jouluinen hetki blogissa oli ainakin yksi perinteisimmistä vinkeistä eli tulitikkuaskit. Itselle tuli mieleen vessapaperitollot. Nehän on aika isoja, mutta kuitenkin ne vois olla ihan hauskojakin. Itse olen ainakin joskus kerännyt useammankin vessapaperitollon ja miettinyt, että askartelisi niistä jotain. On kuitenkin jäänyt väliin.


Itselle tuli vielä mieleen, että jos olisi isompi joulukuusi, voisi joulukalenterin laittaa siihen noiden vessapaperitollojen muodossa. Kuitenkaan joulukuusta ei välttämättä tule niin aikaisin laitettua. Jos olisi vaikka isompi muovikuusi, sen voisi laittaa jo heti joulukuun alussa ja 24 "luukkua" siihen.

Mulla on kirpparilta löydetty kankainen joulukalenteri missä on 24 luukkua/pussia. Sellaisen voisi tehdä myös itse. Etsii jostain hyvän pohjakankaan ja jos jostain löytyisi kivoja pikkupusseja, voisi laittaa siihen niitä kiinni. Toki pussit voi tehdä myös itse. Sitten numerot voi esimerkiksi kirjoittaa pusseihin. Omassa joulukalenterissa on numerot tarroina, mutta osassa numeroita ei enää ollut tai niitä oli väritetty.

Mistä voisi tehdä joulukalenterin?

Itsellä tuli mieleen tällaisia:
- Tulitikkuaski
- Vessapaperitollo
- Kangas
- Kirjekuori
- Itsetehty puinen joulukalenteri

Tags: joulu, jouluaskartelu, joulukalenteri, askartelu

4 kommenttia:

 1. Meillä on ollut pienenä sellaiset kalenterit, joissa jokainen luukku paketoidaan ja laitetaan narulla kiinni seuraavaan numeroon. Lopulta kalenteri ripustetaan jostain korkealta esim katosta alas ja saa aina siitä sitten järjestyksessä alhaalta päin avata paketin :) oli kivat silloin ainakin, tätini meille teki <3 ja olen myös joskus tuollaisen upean kirjekuorikalenterin omistanut!! Nämä ovat harmi kyllä kertakäyttöisiä
  :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hauskalta ja mielenkiintoiselta idealta. Ja toki voi itsekin tehdä varmaan kuvakalenterin.

   Poista
 2. Kirppareilta halvalla pieniä villasukkia, joita voi huovuttaa koneessa lisää. Niitä vähän koristelee ja numeroi oman maun mukaan ja nätisti pyykkinarulle "kuivumaan". Myös sukkiin täytteitä kannattaa ostella kirppareilta. Meillä ainakin ovat tykänneet tuommoisista :)

  VastaaPoista
 3. Jo löytyi hauska blogi, mukava huomata etten ole ainut joka alkaa jo valmistautumaan jouluun. Juuri ostin tarvikkeet joulukalenteriin.

  VastaaPoista