maanantai 4. marraskuuta 2013

12. kysymyksen jouluhaaste

Sain Santralta  tämän haasteen. Oikeastihan tämä on kulkenut 11. kysymyksen haasteena, mutta koska kysymyksiä olikin 12, on tämä siis 12. kysymyksen haaste. Itse olenkin tehnyt tämän jo aika monta kertaa, joten en haasta nyt ketään tai haastan kaikki jotka lukevat tämän postauksen ja teen uudet 11 kysymystä. Laittakaa vaikka kommentia tähän postaukseen jos aiotte tehdä ja mielellään vaikka linkkiä, kun olette postauksen tehneet. Kysymyksiin voi myös vastata kommenttiboksiin jos et esimerkiksi omista blogia, mutta kiinnostaa vastata.

1. Jokaisen haastetun tulee kertoa 11asiaa itsestään
2. Jokaisen haastetun tulee vastata 11 kysymykseen, jotka haastajasi on valinnut
3. Haastetun pitää keksiä 11uutta kysymystä haastetuilleen
4. Haastetun tulee valita 11 loggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa
5. Kerro, kuka sinut on haastanut ja kenet sinä haastat
6. Eikä sitten haasteta samaa blogia takaisinpäin :)

11 faktaa:
1. Kävin tänään kirpparilla ja siellä oli kovasti joulujuttuja parissa pöydässä. Ensin ajattelin, että en löydä hirveästi kirpparilta mitään, mutta löysin mukavasti juttuja. Ostin muun muassa uuden kankaisen joulukalenterin joka on tosi kiva.

2.  En erityisesti nykyään välitä talvesta tai lumesta. Jouluun kuitenkin kuuluu mielestäni lumi. Lumi on kuitenkin silleenkin kiva, ettei talvella ole niin hämärää tai pimeää. Valaisee maisemaa kivasti. On siinä jokin hyvä puoli.

3. En ole kuullut vielä kertaakaan kaupoissa joululauluja, joulukoristeita ja -suklaita olen kyllä jo nähnyt.

4.  Haluaisin tänä vuonna leipoa jouluksi jotain oikein kivaa.

5. Olen lainannut jo pari kertaa kirjastoista joulukirjoja

6. En ole löytänyt kirppareilta joulukirjoja tai joululehtiä

7.  En tiedä vielä yhtään mitä teen tai missä olen jouluna

8. Mun jouluuni kuuluu ehdottomasti graavilohi, on myös muita ruokia joista tykkään ja mitä pitää olla jouluna. Graavilohi on kuitenkin ehdoton.


9. Mä kävin eilen ostamassa itselleni uuden hiiren tietokoneeseen, siis Tämän jonka toivoin lahjaksi. Ei kylläkään ollut niin pinkki kuin kuvassa.

10. "Toivon" lahjaksi objektia kameraan, SatNight vol9 -karaokedvd:n, leggingsejä, Mariela Sarkiman Make-up bible -kirjaa, erilaisia ruokailuvälineitä, kodinkoneita keittiöön. Toki ne pitää yleensä ihan itse hankkia, mutta ainahan sitä saa toivo aja haaveilla.

11. Olen jo muutaman kerran törmännyt verkkokaupoissa jouluaiheisiin paitoihin. Itselleni en ehkä sellaista hankkisi, mutta ne on kuitenkin aika hauskoja.

Vastaukseni kysymyksiin:
1. Milloin aloitat joulusiivouksen?
- Pitäisi varmaan aloittaa jo, mutta en osaa sanoa vielä. Jonkinlaista joulusiivousta on kuitenkin aivan pakko tehdä ja laittaa sitten kaikki ihanat koristeet.

2. Teetkö itse lahjoja?
- Haluaisin ainakin tehdä. Jotenkin tulee aina mieleen kaikkea kivaa, mutta sitten ei saa koskaan aikaiseksi. Isälleni yleensä "teen" ruokakassin jouluksi, mutta toki siinäkin pitää ostaa. Toki siinä on se elementti, että on itse valinnut ne ruoat ja juomat mitä sinne kassiin tai laatikkoon laittaa. Äitini kerran leipoi gluteenittoman leivän jonka vein isälleni.
Harvemmin tulee askarreltua tai tehtyä käsitöitä jouluksi tai muutenkaan valmistettua jotain ihan itse. Toki voisi myös leipoa jollekin joululahjaksi jotain.
3. Mieleisin joululaulusi?
- Sydämeeni joulun  teen

4. Hankitko itsellesi joulukalenterin?
- En ole vielä hankkinut, mutta aion hankkia jos joku kiva tulee vastaan

5. Mikä tuoksu kuuluu ehdottomasti jouluusi?
-  Piparkakku, omaan jouluuni kuuluisi myös kuusen tuoksu, mutta mies ei halua joulukuusta meille. Mulla on sellainen mielikuva, että meillä on ollut joskus kuusen nippu kuusenhavuja jouluna. Joulusaunaan voisi laittaa myös jotain ihanaa tuoksua.

6. Paras joulujuoma?
- Glögi. Totia en ole vielä koskaan maistanut, joten ajattelin että sitä voisi kokeilla tänä vuonna.

7. Leivotko jouluksi? Jos niin mitä?
- Olen ainakin joskus leiponut pasteijoita, joten ehkä niitä. Olisi kiva leipoa enemmänkin, aika harvoin saa kuitenkaan mitään aikaan. Mieheni tekee yleensä joka joulu joulutorttuja.

8. Millainen kuusi jouluusi kuuluu?
- Meillä on ihan pieni muovinen joulukuusi jonka otin pari vuotta sitten äidiltäni. Tilattiin äidin kanssa joskus jotkut joulukuuset, en muista mistä. Tai sitten ne tuli jonkun jutun kylkiäisenä. Äidilläni on siis oma pieni kuusi ja minulla oma. Tänä vuonna mietin, että haluaisin joko ihan oikean kuusen tai ison muovikuusen, mutta mieheni ei ole ollenkaan innostunut ajatuksesta.

9. Parasta joulussa?
 - Yhdessä oleminen, joulukoristeiden laitto, joulun suunnitteleminen, joulupaketit. Musta joulupaketit on jotenkin ihania, ei välttämättä se mitä niissä joulupaketeissa on sisällä. Toki lahjojen antaminen ja saaminen on myös kivaa, muttei se ola välttämättä joulussa parasta. Kun vaan on mukava ja rauhallinen joulu.

10. Onko sinulla jokin joululahja toive?
- On moniakin, mutta lähinnä ne on sellaisia mitkä pitää itse hankkia. Tällä hetkellä toiveissa on kameraan pidempi objekti

11. Katseletko jouluelokuvia? Millaisia?
En oikeastaan, joskus olen katsellut jotain. Saksikäsi Edward ei ole jouluelokuva, mutta mun mielestä se on joskus tullut joulunakin telkkarista.

12. Minkä värinen joulusi on?
Tätä olenkin yrittänyt tässä miettiä. Joulun värit vaihtuu yleensä jouluittain tai tulee lisää jotain värejä. Punainen ja vihreä on toki aika perinteiset, niiden lisäksi varmaan hopea, kulta ja valkoinenkin. Tänä vuonna katselin Ikean lahjapapereita ja siellä oli hienot musta+pinkki ja valko+pinkki -lahjapaperit ja ajattelin, että ne vois olla aika hienot yhdistelmät jouluna.

Tässä olisi 11. kysymystä lukijoille:
1. Joko olet valmistellut joulua, millä tavalla? Ja jos et, koska alat valmistella?
2. Millaista joulua toivot?
3. Mitä toivot joululahjaksi?
4.  Lempimakeinen jouluna?
5. Millaisista asioista löydät joulumielen?
6. Millaisista asioista sinun joulusi koostuu? Siis joulunpyhät
7. Ostatko tai luetko jouluun liittyvää kirjallisuutta tai lehtiä. Omistatko itse joululehtiä tai -kirjoja? Ja mitä?
8. Millainen olisi unelmien joulupöytäsi? Ja aiotko toteuttaa sellaisen?
9. Teetkö itse joululahjoja tai joulukortteja?
10. Askarteletko jouluksi? Ja jos niin mitä?
11. Viimehetkillä jouluostoksilla vai hyvissä ajoin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti