maanantai 4. marraskuuta 2013

Joulutervehdykset

Joulukortit pitää postittaa viimeistään perjantaina 13.12.2013

Kun lähetätte tai teette joulukortteja, millaisia tervehdyksiä laitatte niihin? Itse kirjoitan yleensä suomeksi, esim. hyvää joulua, rauhallista joulua, mukavaa joulua jne.. Mitä nyt aina tulee mieleen. Vähän samanlaisia juttuja kuin joulukorteissa yleensäkin on. Toisaalta olisi kiva joskus kirjoittaa vaikka englanniksi Merry Christmas tai jouluksi God Jul. Löysin myös yhdestä verkkokaupasta pakkauksen jossa on erilaisia kortteja. Joissain luki pelkkää Greetings, kun taas toisessa Season Greetings. Yhessä luki Ho! Ho! Ho!, mutta se on ennemminkin sellainen joulupukkikortti.

Ja tosiaan tuli noista hyvää joulua -jutuista mieleen, että miksei voisi kehitellä ihan omanlaisia persoonallisia tervehdyksiä. Ehkä pitää vähän miettiä millaisen voi kellekin laittaa, mutta muuten voi olla varmasti ihan vapaat kädet tervehdyksissä.

Aiotteko muuten lähettää tänä vuonna joulukortteja ja ootteko jo miettineet tervehdyksiä niihin? Teetkö itse joulukortit vai lähetätkö valmisjoulukortteja?

Mä tykkäisin tehdä joulukortteja, mutta aika usein se menee siihen, että lähettää niitä valmiita. Viime vuonna mulla muka loppui joulukortit kesken, mutta tänä vuonna löysin lisää käyttämättömiä kortteja. Niitä vain aina putkahtaa jostain laatikoista esille.

tags: joulukortit, joulutervehdys, joulukorttitervehdys, pohdintaa joulusta

4 kommenttia:

 1. Suomessa kun ollaan ja kortit lähtee vain suomalaisille, niin kyllä tervehdyskin ihan omalla kielellä on. Itse pyrin tekemään kortit itse, jolloin tervehdystä ei ole valmiinakaan. Yritän aina välttää sitä yleisintä "hyvää joulua"-fraasia ja käyttää jotain muuta. Yleensä keksin sopivan adjektiivin tervehdykseen sillä erusteella, millainen kortin tunnelma on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon joskus katellut Tiimarissa tai jossain muussa askartelukaupassa niitä joulutarroja mitä pistetään esim. kortteihin ja niissä on yleensä hyvää joulua tai merry christmas. Saisi olla muitakin. Toki sitä voi itse kirjoittaa millaisen haluaa, mutta niitä tarrojakin on kiva joskus käyttää.

   Poista
 2. Yleensä keksin ja kirjoitan joka vuosi uuden pienen joulurunon korttiin. Jokaseille en sitä kirjoita, vaan niille joiden tiedän tykkäävän runoista ja arvostavan kortteja muutenkin. Eli saajan mukaan tervehdys ja valmiita kortteja pääsääntöisesti lähetän. Muutaman saatan askarrella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulurunot ja runot on kyllä yleensäkin kivoja. Harmi vaan ettei itse oikein keksi mitään kivoja runoja koskaan. Toki jostain voisi löytyä runoja, mutta olisi kiva keksiä itse joku kiva runo.

   Poista