lauantai 2. marraskuuta 2013

Talvipäivää purkista

Mua harmitti eilen torstaina, että mun lempparimehua ei saa enää mun lähikaupasta. Tänään Perjantaina menin etsimään jos löytyisi jokin kiva vastine muttei löytynyt. Kuitenkin silmiini osui talvipäivä -niminen juoma Valiolta ja tuli heti mieleen joulu ja tuo voisi olla hyvää talvijuomaa. Purkin kyljessä oli vielä -30% lappu. Päiväys oli jo tänään, mutta tuskin tuo ihan huonoksi kuitenkaan heti menee.

Äsken keitin yhden kupillisen tuota juomaa. Haistelin juomaa, kun se oli kylmää ja se tuoksui ihan glögille. Kuumana se taas tuoksui ihan marjoille ja mehulle, hieman glögin tuoksun vivahdettakin oli.

 Talvipäivä 
Mausteinen omena-aroniamehu
 Mehu sopii mielestäni täydellisesti jouluun tai esimerkiksi syksyisiin ja talvisiin iltoinen. Myös flunssassa ainakin itselleni maistuisi tuo.
Mehu valmiina. En muuten yhtään tykkää tuosta pöytätason kuvioinnista. Ollaan välillä mietitty, että laitettaisiin keittiö uusiksi, mutta edelleen siellä on tuo älyttömän vanha keittiö ruskeine kaappeineen ja läikikkäine pöytätasoineen. Jos saisin päättää, haluaisin jonkun yksivärisen kivan tason. Tai saa siinä olla myös kuvioita, muttei tuollaista.

Itse valmistin tuota kattilassa, mutta mielestäni voisi tehdä myös niin, että keittää ensin vettä kattilassa tai vedenkeittimessä ja lisää lämmintä vettä tuon mehun joukkoon. Toki molemmat voi myös lämmittää.

Tags: talvi, talvipäivä, glögi, juoma, joulumehu, joulu, joulujuoma, keittiö, joulukeittiö, joulupöytä

2 kommenttia:

  1. Tää vaan sivuaa sun tekstiä, mutta täällä pähkäillään kanssa jo kolmatta vuotta keittiöremppaa. Ne hirveät ruskeat kaapit ja läikikkäät tasot kun löytyy täältäkin. Itse haluaisin vaaleanharmaan kaapiston keittiöön. Valkoista ei missään tapauksessa tai beigeä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me vaihdettiin joskus vetimet tuonne keittiöön ja ne toi vähän uutta ilmettä, mutta jostain syystä noi Ikean vetimet ei ole juurikaan kestäneet. Ja jotenkin toi meidän keittiö on muutenkin tosi hankala enkä tiedä saisiko sitä edes rempattua mitenkään. Kai nyt jotenkin, mutta haasteita siinä on.

      Poista