perjantai 20. joulukuuta 2013

Jouluvalot

Jouluvalot 

Olenkin jo joulukalenterissanikin kirjoittanut Jouluvaloista, mutta nyt tuli uudelleen aihe mieleen. Olimme yhtenä päivänä kaupassa ja halusin mennä katsomaan jouluvaloja. Mies sanoi, että meillä on jouluvaloja ihan tarpeeksi ja mä siihen, että no tartteehan sitä joka vuosi ostaa jotkut uudet valot. No ei kylläkään tarvitse, mutta niitä on kiva mennä katsomaan kaupassa ja joka vuosi kuitenkin tulee nättejä jouluvaloja ja sellaisia valokoristeita. Toki tulee vastaan myös sellaisia jouluvaloja joista ei ollenkaan tykkäisi.

Laitatako jouluvaloja, millaisia? Kauneimmat ja kauheimmat jouluvalot?

Mulla on ollut jo vuosia samat jouluvalot ikkunassa, en ole niitä ottanut pois. Ei ne kuitenkaan häiritse ja ne ei niin hirveän jouluiset ole. Ja ei ne edes oikeastaan näy kellekään muulle. Ne on aika kirkkaat eikä onneksi räikeät. Vaikka on semmoiset värikkäät jouluvalotkin kivoja

Kauneimmat jouluvalot:
Yksiväriset jouluvalot, kirkkaat jouluvalot esimerkiksi jossain valokoristeessa. Myös värikkäät voi olla ihan nätit.

Clas Ohlsonilla silmiini osui jokin ihana valokynttelikkö. Tykkään itse monista jouluvaloista, mutta en kotiini ihan hirveästi jouluvaloja haluaisi. Tosiaan jotkut muutamat kivat ikkunoihin. Ja niitähän voi vuosittain vaihdellakin.

Mun mielestä kauniita jouluvaloja on paljon enemmän kuin kauheita. Ja vaikka kaikki valot eivät itseä miellyttäisikään, ei ne välttämättä ole kauheita. Ei vain sovi omaan tyyliin. Mutta toisinaan on niitä niin övereitä valoja jotka saavat niskavillat pystyyn.

Kauheimmat jouluvalot:
Kohtuus jouluvaloissa. Ei tarvitse olla jouluvaloja joka ikkunassa. Tai ei talon tarvitse olla ulkopuolelta valojen ja valokoristeiden peitossa. Muutamat joulvalot ulkona on ihan kivat, niin kuin sisälläkin. Monetkin valot voivat olla yksinään todella nättejä, mutta kun niitä on liikaa, alkaa ahdistaa todella paljon.
Vihaan vilkkuvia jouluvaloja. En voi käsittää miten joku voi olla sellaisessa huoneessa jossa on vilkkuvat jouluvalot. Joskus lapsena olisin halunnut sellaiset jouluvalot mutten koskaan saanut. Ja ehkä parempi niin, kamaliahan ne on. Varsinkin nyt huomannut että ne ottaa kovasti silmiin ja tekee pahan olonkin. Jossain ikkunoissa nähnyt niitä joskus ja osa valoista on vilkkunut todella nopeasti. Ainakin itselle tulisi pää kipeäksi sellaisesta. Ehkä jotkut kirkkaat vilkkuvat valot voisivat olla kiva jos ne eivät vilkkuisi kovinkaan nopeasti. En silti välttämättä haluaisi sellaisia kotiini.

Valokaapelit, vaijerit, letkut ei ole myöskään mieleeni. Jokin niissä mättää ja pahasti. Muistan, kun äitini osti kerran sellaisen kaapelin, muttei kuitenkaan koskaan laittanut sitä mihinkään. En tajua miksi ostaa, muttei kuitenkaan käytä.

Yleensäkin ärsyttää tuo jos on laitettu ihan liikaa valoja ja jos valot on vaan heitetty jotenkin esimerkiksi puuhun tai pensaaseen. Olisi kiva jos ne olisi edes nätisti aseteltu. Tai no kukin tyylillään. Onneksi Suomessa aika maltillisesti mielestäni osataan laittaa jouluvaloja ja niitä valokoristeita pihalle. Tulee vaan välillä aina mieleen joku tv-ohjelma jossa Amerikkalaiset naapurit kilpailivat siitä kellä on enemmän jouluvaloja ja ns. paremmat jouluvalot. Laatu korvaa määrän, sanon minä.

tags: kauneimmat jouluvalot, kauneimmat jouluvalot, jouluvalot, valokoristeet, kilpavarustelu, kohtuus kaikessa, laatu korvaa määrän

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti