maanantai 9. joulukuuta 2013

Kotilieden leivonta

Löysin vähän aikaa sitten Kotilieden leivontalehden ja tuli ostettua se. Tuossa on ainakin kivoja joululeivonnaisia ja esimerkiksi gluteenittomia leivonnaisia. Isälläni on keliakia joten on kiva joskus miettiä, että veisi hälle jonkun leivonnaisen tai vaikka kakun lahjaksi. Äitini leipoi hälle joskus leipää jonka vein sitten joululahjaksi.

Joululeipurin hurmaavat kakut
Anna lahjaksi lämmin leipä
Nostalgiset kuivakakut
Lukijoiden hauskat piparkakkutalot
48 joulun makuista ohjetta.
kakut, pullat, piparit, tortut, piirakat ja leivät

Ootteko te blogin lukijat kovia leipomaan? Mä en itse ole, kun en leivonnaisia juurikaan itse syö, mutta tykkäisin kyllä leipoa enemmän. Joskus teen leipää, piirakkaa ja toisinaan jotain leivonnaisiakin, ainakin jos löytää jonkun kivan ohjeen mitä kokeilla. Synttäreiksi tehdään yleensä miehen kanssa kakut ja joskus laskiaisena olemme leiponeet pullaa. Osaisin varmaan leipoa, mutta jotenkin siihen asiaan ryhtyminen on aina niin vaikeaa. Yhteen aikaan tykkäsin tehdä kovasti erilaisia kääretorttuja sekä kuivakakkuja. Ehkä tulisi tehtyä myös enemmän leipomuksia jos itse söisi niitä tai meillä kävisi vieraita kahvilla.

Olen jo pitkään haaveillut leivinuunista, siellä olisi ihana paistaa leipiä tai leivonnaisia. Ja toki laittaa myös ruokaa, padat sinne lämpiämään.

tags: joululehdet, ruokalehdet, jouluruoka, joulu, leivonta, kotiliesi, leivontalehdet, ruoka

1 kommentti:

  1. Oi, leivinuuni olis kiva! Tykkäisin kans sellaisesta! :D

    Leivoin aikaisemmin lähes joka viikko, mutta nykyään en jaksa, varsinkin kun pitäisi syödä aina jämät yksin.. Ehkä jos tekis jouluks parit kuivakakut :)

    VastaaPoista