tiistai 10. joulukuuta 2013

Luukku10 - Joulupaperit

 Joulukalenteri, luukku 10

Joulupaperit

Joko olet hankkinut uusia joulupapereita vai onko sinulla vielä vanhoja jäljellä? Kierrätätkö papereita eli käytätkö uudelleen jotkut paperit johon sinun tai perheesi lahjat on paketoitu? Teetkö itse joulupapereita tai hankitko esimerkiksi kierrätysmateriaaleista tehtyä paperia?

Kaupoissa on todella paljon erilaisia papereita ja tulee aina mieleen, että pakko saada tuo. Mulla on kuitenkin kaapissa jonkun verran vanhoja joulupapereita ja yleensä käytän vanhat joulupaperit ennen kuin ostan uusia joulupapereita vaikka kuinka löytyisi kaupasta ihania papereita. Toki jos oikeasti löytyy joku sellainen paperi jota ei voi ohittaa, voin ehkä sen hankkia. En kuitenkaan hanki joulupapereita joka vuosi vaan käytän tosiaan ne vanhat ensin.

Välillä kaupoissa ei voi mennä edes katsomaan joulupapereita, kun tulee sellainen olo, että pakko saada tuo. Aika usein sitä tuleekin käveltyä ohi, mutta välillä silmät vaan nauliutuu johonkin kaikkeen ihanaan ja kiiltävään.

Mä en ole käärinyt muiden lahjoja niihin papereihin missä itse olen lahjan saanut esimerkiksi edellisenä vuotena. Olisihan se ihan kiva, että niillekin olisi jotain käyttöä ja voisi laittaa eteenpäin, ainakin jos ovat ehjiä ja nättejä. Joskus olen säästänyt jotain kivoja joulupapereita, mutta aika usein ne jää tuonne kaappiin lojumaan. Ja voihan niistä vaikka askarrella jotain kivaa vaikka ei niihin enää mitään paketoisikaan. 

Tuli tuossa mieleen, että aika vähän on yksivärisiä joulupapereita. Aika usein niissä on jotain kuvia tai monia värejä. Ikeassa taisi olla jotain ihan punaista joulupaperia, mutta aika usein niissä seikkailee erilaisia hahmoja.

Tags: joulu, lahjapaperit, joulupaperit, kierrätys, kierrätysmateriaalit, uusiokäyttö, joululahjat, paketointi

1 kommentti:

  1. Minä aina ostelen kaikkia ihania käärepapereita, mutta suuri osa jää vuosiksi lojumaan. Tykkään erityisesti siitä ruskeasta voimapaperista, koska sitä on niin helppo koristaa itse. Joskus olen myös käärinyt jonkun lahjan sanomalehtipaperiin. Yritän aina kovasti kierrättää. :) Vanhoihin jo kerran kääräistyihin papereihin en ole koskaan käärinyt, jotenkin ne menee aina niin rumasti ryppyyn, etten kehtaa sellaisessa paperissa kenellekään lahjaa antaa. :D

    VastaaPoista