tiistai 17. joulukuuta 2013

Luukku17 - Erilaiset joulutapatumat

 Joulukalenteri, luukku 17

Joulutorit, joulumarkkinat, joulumessut, joulumyyjäiset, joulutapahtumat, joulukirpputorit

Käytkö jouluisin erilaisissa tapahtumissa ja millaisissa? Ovatko ne sinulle tärkeitä? Oletko ollut itse myymässä joissain joulutapahtumissa? 

Itse en juurikaan muista, että oisin näin vanhempana ollut missään joulutapahtumissa juurikaan vaikka olisin halunnutkin. Jostain syystä ne on aina ns. väärään aikaan tai ihan väärässä paikassa. Sellaiset kyllä kiinnosivat kovasti. Lapsena meillä oli koulun kanssa joskus muutamia myyjäisiä ja meillä oli myös koulussa kirpputori johon saatiin mennä esimerkiksi vanhempien kanssa myymään jotain ja me myytiin mun äidin kanssa. Muistan, että tehtiin luokan kanssa tehtiin tuonne myyjäisiin erilaisia tonttuasetelmia. Siellä oli myös jotain tapahtumaakin, esimerkiksi laulu- tai soittoesityksiä koska meidän koulussa tykättiin soittaa ja laulaa kovasti. Muistaakseni meillä oli joskus toisetkin myyjäiset paikkakunnan torilla, mutten muista olisiko ne olleet joulumyyjäiset.

Joulutapahtumat voisivat olla mielenkiintoisia jos niissä on jotain ohjelmaakin eikä ne olisivat pelkät myyjäiset. Toki myyjäisiin on kiva mennä katsomaan erilaisia joulukoristeita tai vaikka joululeivonnaisia. Mä haluaisin ainakin kovasti vinkkejä ja inspiraatiota jouluun. Niitä toki löytyy lehdistä ja internetistäkin, mutta olisi kiva päästä myös johonkin joulutapahtumiin joissa olisi vinkkejä sekä joulupyhiin, että muutenkin jouluaikaan ja kodin laittamiseen jouluna.

Ainakin Tampereella ja Turussa on myös joulutorit 22.12.2013 saakka. Tallinnan joulutori (jõuluturg) on 22.11.2013-08.01.2014 Raatihuoneentorilla. Sinne olisi joskus mielenkiintoista päästä. Tallinnan joulutori on järjestetty vuodesta 1991 saakka.

Tampereen joulutori
Tampereen Joulutori järjestetään Tampereen Keskustorilla 5-22.12.2013, avoinna joka päivä 10-19.

Turun joulutori
Joulutori Turun Kauppatorilla 7.-22.12.2013 arkisin klo 10-19, la-su klo 10-17

tags: Tampere, Turku, joulutori, joulumarkkinat, joulumessut, joulumyyjäiset, joulutapahtumat, joulukirpputorit, joulukirpparit, Tallinna, Eesti

1 kommentti:

  1. Mä oon käynyt näin joulun alla aina myymässä omia juttuja. Ja kyllä niillä joulutoreilla on tosi ihana tunnelma!! <3 Sieltä saa sellaisen ihanan joulufiiliksen itselleen kyllä. Tampereen Tallipihalla mä oon käynyt ja siellä on tallissa myös aaseja ja lampaita. Paljon ihmisiä ollut liikkeellä. Itse aina haluan käydä jossain joulumyyjäisissä näin joulun alla, vaikka en myymässä olisikaan. Se on sellainen ihana perinne itselle.
    Mä muistan pienenä, kun äitini kanssa käytiin Särkänniemen joulumarkkinoilla, pakkasta oli ihan hirmuisesti, mutta kaunista katseltavaa riitti siltikin. Jäänyt siitäkin ihana muisto!
    Mun haaveissa on päästä joskus tuonne Keski-Euroopan joulutoreille tai sitten katsomaan Lontoon joulua. Se olisi ihanaa!! Mutta kyllä haaveita olla pitää. ;)
    Ihanaa joulun aikaa sinulle!!

    VastaaPoista