torstai 19. joulukuuta 2013

Luukku19 - Joulumieli

Joulukalenteri, luukku 19

Joulumieli

Mistä tulee hyvä joulumieli? Miten joulumieltä saa kohotettua? Joulumieli tunnetusti tulee toisille eri asioista kuin toisille.

Itselle hyvä joulumieli tulee ainakin siitä, kun saa kodin siivottua ja laitettua joulua. Joulukoristeet esille ja jouluvaloja. Toki niitäkin kohtuudella. Ei koko kodin tarvitse täyttyä joulukoristeista, kunhan niitä on jonkun verran esillä. 

Joulumieli tulee: joulukoristeista, jouluvaloista, jouluruoasta, puhtaasta ja siististä kodista, joulukuusesta ja sen koristamisesta, joulun erilaisista tuoksuista, joululauluista, yleisesestä hyvästä mielestä, siitä että ottaa muut huomioon, jouluohjelmista, joulublogin kirjoittamisesta ja muiden joulublogien lukemisesta, joululehdistä, inspiraatiosta, joulukalentereista, erilaiset hyvät jouluteot (joko toisten tai itseni tekemät), siitä kun ei stressaa ja antaa asioiden sujua omalla painollaan. Miettii mikä on jouluna pakollista ja jättää pois asiat jotka stressaavat tai miettii täytyykö ne tehdä. Lumi, kynttilät, ihmisten äänet sekä rauhallisuus jouluaattona.
 
Joulumieli tulee, kun aloittaa siivoamisen ja kodin laittamiseen ajoissa. Kannattaa tehdä lista niistä asioista mitä haluaa tehdä ja jättää tarpeettomat tekemiset listalta. Rauhoittaa jouluaatto ja joulupäivä olemiselle. Pakolliset hommat hoidetaan, muuten ollaan kuin Ellun kanat. Jouluaattoaamun voi käyttää vielä viimeisimpiin joulujuttuihin.

Tee soittolista joululauluista esimerkiksi Spotifyhin tai Youtubeen.

Menee joulumarkkinoille tai -messuille etsimään joulutunnelmaa ja inspiraatiota

Joulukorttien tekeminen ja saaminen sekä lähettäminen

Tonttu Toljanterin katsominen telkkarista
 

tags: joulumieli, jouluteot, joulufiilis, hyvä joulu, joulumieltä etsimässä, kadonnu joulumieli, joulumieli kadoksissa, joulufiiliksen ja joulumielen etsiminen, joulupuuha

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti