tiistai 24. joulukuuta 2013

Luukku24 - Mitä jouluruokapöytääsi tulee tai tuli?


 Joulukalenteri, luukku 24

Joulupöydän antimetMä tuossa mietin, että mitä ruokaa joulupöytään voisi laittaa. Toki kaikki voi koota joulupöytänsä oman maun mukaan ja laittaa sinne sellaisia asioita mikä ei välttämättä jonkun toisen mielestä joulupöytään kuuluisikaan. Itse tykkään aika perinteisistä jouluruoista, muttei haittaa vaikka siellä olisi muutakin. Tein listaa mistä itse tykkäisin joulupöydästä, tosin ei näitäkään tarvitse tietenkään kerralla laittaa vaan voi eri päiville jaotella. Ja oma ideani on, että joulupöydästä voisi löytyä ainakin tällaisia:


Keitetyt perunat perunamuusi ja/tai valkosipulipernat
Ruskea kastike, kinkkukastike
Punajuurilaatikko sinihomejuustolla
Graavilohi
Uunilohi esimerkiksi katkarapujen ja kerman kera tai vain sitruunan ja tillin kera
Sinappisilli
Kinkku tai kalkkuna + sinappia (ei ole minulle pakollinen)
Rosolli + rosollikastike
Punajuurikuutioita
Laatikot: lanttulaatikko, perunalaatikko, bataattilaatikko, maksalaatikko, porkkanalaatikko (eivät ole minulle pakollisia, mutta kyllä jotain näistä voi hieman jouluna tai joulun aikaan syödä)
Sini- ja valkohomejuusto
Erilaisia kaloja (ei lipeäkala)
Itsetehty makaronisalaatti
Porkkanaraaste
vihreä salaatti
riisipuuro ja luumukiisseli
Uunipuuro
Kinkkukiusaus
Kurkkusalaatti tai sinappikurkkusalaatti
hillosipuli (tykkäsin näistä lapsena, en juurikaan enää mutta voisivat sopia joulupöytään tai esimerkiksi johonkin salaattiin)
Mustaherukkahillo
Puolukka- ja mustikkahillo
Sienisalaatti

juomat: Talviomenalimonadi (Siti, Lidl), Hartwall Jaffa luomu omenalimonadi, glögi, maito, kahvi, joulutee, sekamehu, julmust (ei ole mieleeni, mutta tekisi mieli maistattaa tätä muilla)

Leipä: Joululimppu, hapankorppu, karjalanpiirakat + munavoi, ruisleipä (esimerkiksi lohileipä)

Herkut ja jälkiruoat: Voileipäkeksit, hedelmäsaalatti tai hedelmät erikseen, pähkinät, gojimarjat, muut kuivatut hedelmät ja marjat,  piparit + homejuusto, erilaiset juustot/juustolautanen, pasteija, joulutorttu, itsetehty jäätelö, tiramisu-unelma (kääretorttu), piparipilvi (juustokakku), suklaa-piparikääretorttu, joulusuklaa (pätkis, julia), brunbergin joulusuukko (puolukka-karpalo)

tags: joulukalenteri, jouluruoka, ruoka, joulu, joulupöytä, joulujuomat, jouluherkut, mitä tänään syötäisiin, mitä joulupöytään kuuluu, jouluruoat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti