torstai 5. joulukuuta 2013

Luukku5 - Mitkä ruoat kuuluvat sinun joulupöytääsi?

Joulukalenteri, luukku 5

Jouluruoat

Millaisia ruokia teidän joulupöydästä löytyy? Perinteisiä vai "moderneja"? Mitä ruokia sun ruokapöytään ei kuulu tai mitä et itse syö?

Omaan ruokapöytääni kuuluu:
- Riisipuuro ja siihen voi nokare tai luumukiisseliä
- Kinkkua vaikka ei se minulle ole pakollinen. Kalkkuna on kans ihan hyvää vaikka sitä ei ole meillä tainnut jouluna olla ainakaan omassa pöydässä. Kinkun kanssa sinappia ja ruskeaa kastiketta.
- Keitetyt perunat
- Sienisalaatti
- Vihersalaatti ja erilaisia salaatteja.
- Erilaisia pastejoita
- Joulutorttuja, näitä pitää syödä ainakin se yksi jouluna vaikka eivät nykyisin lemppareita olekaan eikä niin pakollisia
- Rosolli ja rosollikastike, en pienenä tykännyt rosollista, mutta rosollikastike oli hyvää. Nykyään tykkään kyllä rosollistakin
- Punajuurilaatikko ja ehdottomasti sinihomejuustoa siihen
- Piparkakkuja

- Sinihomejuustoa ja valkohomejuustoa pipareiden kanssa
- Sinappisilli, en juurikaan välitä sillistä mutta sinappisilli on toisinaan ihan hyvää. Sillit on yleensä hyviä jonkun kastikkeen kanssa.
- Uunilohi
- Kinkkukiusaus tai perunalaatikko
- Joku kasvisruoka, esimerkiksi kasviskiusaus

Voi toki olla muitakin mitä nyt ei tule mieleen. Ainakin joitain näistä oli myös pikkujouluissa missä kävin lauantaina. Siellä oli ainakin todella hyvät ruoat ja jouluiset. Toki aina pikkujouluissakaan ei ole jouluisia ruokia.

Mun ruokapöytään ei kuulu:
- Lipeäkala, maksalaatikko, voin kyllä syödä muita laatikkoruokia, mutta eivät nekään ole minulle pakollisia tai lemppareita. Punajuurilaatikosta tykkään, varsinkin jos siinä on sinihomejuustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti