lauantai 7. joulukuuta 2013

Luukku7 - Joulujuomat

 Joulukalenteri, luukku 7

 Joulujuomat

Omaan jouluuni kuuluu ihan perusjuomat kuten vesi ja maito. Kahvi toki kuuluu jouluna kahvipöytään ja miksei teetäkin voisi joida, varsinkin jotain kivoja maustettuja. Minulla on ainakin yksi todella kivan makuinen tee ja se on jotenkin joulun makuinen. Tutustuin kyseiseen teehen kolme vuotta sitten. Tee on Twiningsin omena, kaneli rusina (apple cinnamon raisin)

Glögiä juon jouluna ja muutenkin talviaikaan. Tänä syksynä löysin myös talvipäivä -nimisen juoman joka tuoksui avatessa glögille, mutta maistui juodessa mehulle ja mehua se taitaa ollakin.

Itse löysin kivan joulujuoman tuossa vähän aikaa sitten. Talvijuoma se on oikeasti, mutta sopii hyvin joulun tunnelmaan. Sen nimi on Siti - Talviomena ja löytyy Lidlistä. Jotain limonaadia tuo on, mutta sopii hyvin jouluunkin.

Olen parina vuotena ostanut myös Julmustia, mutta se ei minulle maistu. Siinä on joku sellainen maku mistä en tykkää tai se ei mielestäni edes juurikaan maistu millekään. Meillä on SodaStream -kone ja sillekin oli ainakin joskus Must -niminen uute, enkä tykännyt siitä. Sitten kerran menin ostamaan tuota Julmustia ja silloin tajusin, että noihan on ainakin lähes samaa tavaraa ja samanmakuisia.

Omaan joulupöytääni ei kuulu toti, vaikka haluaisin sitä kyllä maistaa. Laitan sen nyt tähän listaan, koska en ole sitä koskaan maistanut. Kuinka monelle toti kuuluu joulupöytään? Mun pöytään ei myöskään kuulu puna- tai valkoviini vaikka kumpikin kuuluu jouluun. Punaviini ehkä paremmin. Toiset kyllä voivat juoda niitä jos haluavat. Ja jos juot punaviiniä, millaista punaviiniä suosisit tai suosittelisit joulupöydässä?

Millaiset juomat kuuluvat sinun jouluusi tai jouluaikaan? Tai mitkä juomat yleisesti kuuluvat joulun vaikka et niitä joisikaan?

1 kommentti:

  1. Meillä on aina jokin punaviini joulupöydässä. Itse suosin tuhtia ja melko vahvan makuista, mutta useimmat perheen jäseneni pitävät vähän kevyemmistä, jotka taas ovat minun makuuni liian mehumaisia. Meillä on myös ennen joulupöytään astumista tapana juoda pienet lasilliset jotain glögiä, blossaa tms.

    Minun jouluuni kuuluvat niin alkoholilliset kuin alkoholittomatkin glögit. Oikeastaan muita juomia en niinkään ole mieltänyt jouluun. No, viimetalvena löysimme limonadihyllystä tervalimsaa ja sitä juodessa tuli jouluinen olo. (:

    Olen kuullut, että kotikalja kuuluu monien jouluun, mutta itse en siitä piittaa. On meidänkin joulupöydässämme sitä joskus ollut, mutta ei se ole perinteeksi muodostunut.

    VastaaPoista