maanantai 9. joulukuuta 2013

Luukku9 - Joulun värit

Joulukalenteri, luukku 9

Joulun värit

Millaiset värit kuuluu sun tai teidän perheen jouluun? Millaiset värit saavat aikaan esimerkiksi hyvän joulumielen? Millaisia värejä et haluaisi jouluna kotiisi? Ja voisiko joku väri jota et laittaisi tänä vuonna, sopia vaikka ensi vuonna?

Itsellä värit vaihtelee vuosittain ja tulee aina uusia ideoita. Yhtäkkiä tulee vaan olo, että tuo väri sopisi hyvin minun jouluuni ja on kiva yhdistellä värejä. Esimerkiksi tietyn värinen joulupaperi ja siihen sopiva nauha. Mä tuossa mietin, että sopisiko turkoosi väri jouluun. Miksei? Tänä vuonna en ainakaan sitä pistäisi. Enkä myöskään mintunvihreää vaikka se onkin yksi lempiväreistäni. Ei sitä kuitenkaan tiedä jos joku sävy olisikin todella ihana jouluksi tai sopisi jonkun toisen värin kanssa hyvin yhteen.
Jokin aika sitten postailin Ikean joulupapereista ja niistäkin sain hienoja ideoita väreihin: Ikean ihanat lahjapaperit. Silloin jo piti kirjoitella joulun väreistä, mutta se jostain syystä jäi. Yleensähän joulun väreihin kuuluu punainen ja vihreä. Mä en aina kovasti välitä vihreästä, mutta punainen on aina joulun väri. Vihreän tietyt sävyt on kyllä ihania ja sävytkin vaihtelevat vuosittain.

Tällaisia värejä tai väriyhdistelmiä olen miettinyt tänä vuonna:

Musta + pinkki
Valkoinen + pinkki
hopea, kulta, punainen, vihreä
punainen + valkoinen
punanen + vihreä + valkoinen
Sininen ainakin jouluvaloissa
violetti, kulta ja hopea ainakin joulunaruissa/-nauhoissa
valkoinen + musta
valkoinen + hopea

Väriyhdistelmiä voi olla vaikka kuinka paljon ja siis rajattomasti. Ja toki voi käyttää yhtä väriä jos haluaa. Esimerkiksi noiden alla olevien joululehtien värit ja tunnelma on aivan ihana. Toisaalta ei ehkä jouluiset värit, mutta sopisi todella hyvin jouluun.
tags: joulun värit, jouluvalot, joulupaperit, joulutunnelma, joulun tunnelma, joulumieli

1 kommentti:

  1. Punainen on meidän perheen ehdoton jouluväri. Kylkeen ripaus kultaa, niin juhlan tunnelmalta ei voi välttyä :)
    Tykkään myös tummasta liilasta, mutten omaan kotiini sitä jouluväriksi halua.
    Myös ruskea on upea väri esim. Kuusen koristeissa...
    Pastellivärit ovat mulle ehdoton EI jouluna.

    VastaaPoista