tiistai 4. marraskuuta 2014

Joululahjojen hankkiminen II

- Lahjojen hankkiminen/antaminen etukäteen
Voiko lahjoja antaa etukäteen tai sanoa, että tämä on nyt sitten joululahja ja et välttämättä saa muuta tänä jouluna. Mä muistan esimerkiksi sellaisen, että kun olin ala-asteella ja me muutettiin ennen joulua, sain omaan huoneeseeni uusia huonekaluja ja ne oli tavallaan joululahjoja. Sain esimerkiksi sängyn ja yöpöydän sekä niiden lisäksi oman lankapuhelimen omaan huoneeseen. Ja ne oli sitten tavallaan joululahjoja. Sain mä varmaan samana jouluna muutakin, mutta noi oli ihan mieleisiä lahjoja.

- Kaikkia joululahjoja ei tarvitse hankkia yksin
Voi esimerkiksi porukalla miettiä kuka ostaa kellekin lahjan, voi tehdä esimerkiksi arvonnan kuka osuu kellekin. Ja esimerkiksi parisuhteessa voi miettiä, että jakaa lahjojen ostamisen tai tekemisen puoliksi.

- Joululahjaideat
Kannattaa tutustua kauppojen joululahjaideoihin ja -vinkkeihin, mutta samalla myös miettiä mikä käy lahjan saajalle ja mistä hän tykkää. Myös blogeissa on monesti kivoja joululahjavinkkejä ja -ideoita.

Myös itse voi kehitellä erilaisia kollaaseja lahjaideoista omaan blogiin, että myös muut voivat saada inspiraatiota niistä ja löytää ehkä joulun kivoimmat lahjat. Joskus lahjojen hankkiminen voi olla vaikeaa, eikä tiedä mitä ostaisi joten verkkokauppojen lahjavinkit voi ehkä helpottaa päätösten tekemistä.

Toisinaan jotkut nettikaupat ovat keskittyneet vain tiettyyn tuoteryhmään ja joskus joissain nettikaupoissa on vähän liikaakin kaikkea. Kannattaa laittaa mielenkiintoisimmat nettikaupat esimerkiksi kirjanmerkkeihin.

- Lahjakortit
Pidin ennen lahjokortteja joten tylsinä ja persoonattomina. Nykyään ne on musta ihan hyvä joululahja jos ei oikein tiedä mitä ostaisi tai haluaisi ostaa esimerkiksi vaatteita, muttei tiedä minkälaisia. Tässäkin olisi hyvä tietää mistä kaupasta lahjan saaja vaatteensa ostaa joten osaisi ostaa lahjakortin oikeaan kauppaan. Lahjakortit on mun mielestä hyvä ainakin siinä mielessä, että tuleekin ehkä ostettua niitä oikeita juttuja. Rahalahja voi usein mennä ihan turhiin juttuihin.

- Aloita lahjojen hankkiminen ajoissa
Tästä kirjoittelin jo kyllä edellisessä postauksessakin, mutta sitä ei vaan voi korostaa tarpeeksi. Tai sitä ei vaan voi olla korostamatta. Muistan, kun joskus itse ostin miehelle lahjan jo joskus elo- tai syyskuussa ja ihmiset kyseli että miten mä niin aikaisin jo ostelen joululahjoja. Miksei jos kohdalle sattuu osumaan. Sitten samat ihmiset ahdistuu juuri ennen joulua, kun ei taaskaan tullut ostettua joululahjoja ajoissa. Tosin, kukin tyylillään.

- "kupongit"
"Tällä kupongilla saat..." Musta nää lahjat voi olla ihan hauskakin idea ja materiaaliton. Näihin voi itse keksiä vaikka millaisia asioita. Jossain tätä lahjaa pidettiin turhana, mutta omasta mielestäni tällainen voi vaikka piristää jotain ihmistä. Esimerkiksi tällä kupongilla saat lenkkeilyseuraa niin ja niin monta kertaa. Ei se silti tarkoita etteikö lenkille voisi mennä useamminkin tämän ihmisen kanssa, mutta ideana pidän tästä. Eikä välttämättä maksa paljon.

Joululahjat nettikaupoista
Verkkokaupoista lahjojen ostaminen on nykyään suosittua ja nouseva trendi. Ei tarvitse juosta kaupoissa hiki hatussa ja miettiä, että mitä nyt ostaisi kellekin. Toki netissä on sitten todella paljon valinnanvaraakin, välillä liikaakin. Tavaralahjojen lisäksi netistä voi tilata erilaisia palvelulahjoja ja ns. aineettomia ja materiaalittomia lahjoja.

Tuleeko jotain muita juttuja mieleen tähän listaan?

tags: joulu, joululahjat, mielipide, lahjavinkit, vinkkejä jouluu, joululahjojen hankkiminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti