maanantai 3. marraskuuta 2014

Joululahjojen hankkiminen

- Ostetut vs. itsetehdyt lahjat
* Ostatko lahjat vai teetkö itse

- Vähemmän on enemmän
* Ei ole pakko ostaa paljon lahjoja, esimerkiksi yksi laadukas riittää sekä toinen pienempi. Esimerkiksi musta on tässä joskus outoa, että joku toivoo vaikka tiettyä lahjaa sanotaan, että se on liian kallis. Sitten kuitenkin ostetaan kymmenen muuta lahjaa jotka maksavat yhteensä saman verran kuin tämä yksi mieleinen. Toiset eivät välttämättä kaipaa kuin juuri sen yhden lahjan eikä niitä kymmentä ei välttämättä niin mieleistä. Toki ymmärrän, että joku lahja voi tuntua liian kalliilta, mutta kannattaa punnita ostaako sen yhden isomman tai vähän kalliimman kuin ne kymmenen muuta.

* Tästä tulee mieleen, että lahjoja ei ole aina pakko ostaa pelkästään jouluna. Miksei lahjoja ihmisiä voisi lahjoa ihan muuten vain. Eikä aina sanoa, että mietitään sitä sitten jouluna. Tai miksei niitä joululahjoja voisi hankkia pitkin joulua eikä sitten ihan viime tipassa?

- Lahjabudjetti
Mieti paljonko käytät kenenkin lahjaan rahaa tai jos teet lahjat itse, voi hyvin miettiä paljon materiaalit maksavat.

- Hyödynnä alennusmyynnit

- Lahja porukalla
Joskus voi miettiä ostaisiko porukalla jollekin joululahjan. Aika usein tätä tulee mietittyä vain syntymäpäivälahjojen tai häälahjojen kohdalla, muttei miksei joululahjankin kohdalla voisi miettiä.

- Lahjavaihtoehdot: esim. tavara, matka, materiaaliton lahja

- Lahjaton joulu?
* Joskus ihmiset päättävät että tänä vuonna ei anneta kellekään lahjoja. Se on myös ihan mahdollista, mutta aika usein kuitenkin joku hankkii lahjoja vaikka olisikin päätetty toisin.

 - Mieti lahjan saajan ikä sekä onko hän mies/nainen/tyttö/poika ja mistä lahjan saaja tykkää

- Aloita lahjojen hankiminen ajoissa
Usein lahjojen hankkimisesta tulee stressi jos niitä alkaa hankkia vasta juuri ennen joulua. Itse ainakin tykkään katsastaa välillä jo "etukäteen" jos tulee vastaan kivoja joulujuttuja ja joululahjoja. Esimerkiksi viime syksynä ostin elokuussa jo kirpparilta joulukoristeita, koska tuli kivoja vastaan-

Tuleeko jotain muita juttuja mieleen tähän listaan?

tags: joulu, joululahjat, mielipide, lahjavinkit, vinkkejä jouluu, joululahjojen hankkiminen

1 kommentti:

  1. Ystävän perheellä on tapana ratkasta lahjastressi aikuisten osalta sillä tavalla, että jokaisen juhliin osallistujan tulee ostaa ennalta sovitulla maksimirahasummalla (esim. 20e) lahja, joka kelpaa sekä miehelle että naiselle. Sitten jouluaattona lahjat arvotaan. Näin jokainen saa lahjan, mutta rahaa ei mene tolkuttomasti :) Lahjakortit/elokuviensarjaliput, on myös oivia lahjoja. Itse olen saanut serkulta lahjakortin parina vuotena Yrjönkadun uimahallin yläkertaan, jossa saa 2 tunnin ajan nauttia minimaalisesta kaupunkikylpylästä 12 eurolla.

    VastaaPoista