sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Joulukalenteri 14: Joululahjojen antaminen


Lahjojen antaminen ja mitä niiden antamisessa kannattaa miettiä?

Lahjojen hankinnassa kannattaa miettiä lahjan kestävyyttä ja tarpeellisuutta, mutta myös lahjan saajan makua ja millaisista asioista hän pitää.

Ei kannata ostaa turhia lahjoja tai siksi, että on pakko ostaa lahja. Jos ei tiedä lahjan saajan makua, voi lahjan hankinta usein mennä täysin pieleen. Levylahjat menee yleensä ihan metsään jos tiedä lahjan saajan musiikkimakua. Tuntuu, että usein ostetaan artistin levy joka on tällä hetkellä suosittu, mutta ei ajatella, että se artisti voi olla juurikin sellainen jota lahjan saaja ei missään nimessä kuuntele. Parhaimmillaan levylahja voi olla kuitenkin todella mieleinen, jos tietää että lahjan saaja jotain artisia kuuntelee. Siinäkin voi kyllä mennä metsään siinä mielessä, että lahjan saajalla on jo kyseinen levy tai levy löytyy useammasta lahjapaketista.

Usein sellaiset lahjat jotka tuntuvat niin sanotuista helpoimmilta, voi mennä hyvinkin metsään jos ei tiedä lahjan saajan makua kuten: hajuvesi, vaatteet, suklaat/makeiset, hygieniavälineet tai esimerkiksi viihde (musiikki, elokuvat, kirjat.) 

Joskushan sanotaan, että pitäisi olla tyytyväinen siihen mitä saa, mutta oikeasti kuitenkin kannattaa miettiä millaisista asioista ihmiset tykkää ettei ainakaan omia rahoja mene niin sanotusti turhaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti