keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Joulukalenteri 24: Jouluvalot


Aikaisemmin olen kirjoittanut jouluvaloista 13. päivä ja viime vuonna jouluvalot ja luukku 8 -postauksissa. Paljon voi olla samaa asiaa kuin nytkin.Me ostetaan aika harvoin jouluvaloja vaikka käydäänkin niitä joka joulu katselemassa kaupassa. Nytkin oli tosi paljon erilaisia jouluvaloja joista valita. Olen haaveillut sinisistä jouluvaloista ja sellaiset hankittiinkin tänä vuonna. Myös kirkkareita led-valoja hankittiin 4 pakettia (100 lamppua jokaisessa).

Pidän hillityistä ja yksinkertaisista jouluvaloista. Valo saa olla värikäskin tai näkyä hyvin, muttei olla kuitenkaan liian räikeä tai huomiota herättävä. Olen itse aika minimalistinen jouluvalojen kanssa enkä tykkää, että niitä on liikaa.

Kaameinta on se, että on liikaa kaikkea ja valojen värit eivät sovi keskenään ollenkaan yhteen. Sitä en myöskään ymmärrä, valot vilkkuvat jonkun musiikin tahdissa.

En juurikaan pidä valokaapeleista, ne on jotenkin rumia ja tökerön näköisiä. Joskus ne voi olla hauskan näköisiä jos ne on saatu kivasti vaikka eläimen muotoon, mutta yleensä ne ei miellytä. Minun mielestäni sellainen valokaapeliporo on aika nätti. Valokaapeli on siis 


Ollaan tosi monena vuotena saatu miehen äidiltä erilaisia valoaiheisia koristeita ja niitä onkin tullut laitettua esille jouluisin. Osa niistä on mielestäni tosi nättejäkin.

Kauneimmat jouluvalot on mielestäni aika yksinkertaisia eikä valoja tarvitse mielestäni paljon olla. Ei tarvitse koko taloa koristella tai niin, ettei taloa enää erota sieltä kaiken krääsän alta. Jostain syystä mä olen kuitenkin haaveillut sellaisesta valoporosta pari joulua. Mies ei ole siihen innostunut.

Tänä vuonna monessa kaupassa oli myös poro jolla oli reki perässä, mutta itse haluaisin vain poron. Näin myös sellaisen vaalean akryyliporon, mutta se ei ollut minun mieleeni ja oli mielestäni aika kalliskin. Isoin poro taisi olla vähän päälle parisataa euroa.

Tämä puinen joulukuusi on yksi miehen vanhemmilta saaduista joulukoristeista. Se on ollut monena jouluna meillä keittiössä ikkunan edessä.
Kaameimmat jouluvalot on mielestäni ehdottomasti vilkkuvat ja välkkyvät valot. Itse ainakin saisin vähintään migreenin sellaisista. Niitähän voi kai säätää miten lujaa ne vilkkuu, mutta silti. Toinen mistä en välitä on se, että valoista on tehty kauhea kasa johonkin eikä edes tiedä mitä se esittää.

Joskus olen myös miettiny joidenkin kaupunkien niin sanottuja jouluvaloja jotka eivät edes ole jouluvaloja tai jouluisia ollenkaan. 

Tässä on meidän uusimmat jouluvalot, keräsin tähän postaukseen myös muutamia muita jouluvaloaiheisia kuvia joita löysin koneeltani ja kuvia joita on matkan varrella tullut otettua.

Näistä tällaisista muovikoristeista en niin välitä, mutta ihan kivasti valot kuitenkin valaisevat. Näitä on varmasti montaa erilaista mallia, meillä on tuollainen joulukuusi ja mun nuoruudessa meillä oli äidin luona joku vastaava. Mieleeni tuli enkeli, mutta voi se olla jokin muukin.
Joskus on todella vaikea selittää mitkä jouluvalot olisivat kauneimmat ja mitkä kaameimmat. Sen sitten tietää, kun sellaiset tulee vastaan. Yleisesti kuitenkin varmaan ainakin se, että jos valoja ja valokoristeita on ihan liikaa tai valot on vain heitetty johonkin puuhun tai aitaan mitenkään niitä asettelematta.

Kauneimmat ja kauheimmat jouluvalot?

tags: jouluvalot, joulu, christmas, xmas, Christmas lights, xmas lights, valo

1 kommentti:

  1. Ihania kuvia Hyvää joulua ja onnellista uuttavuotta 2015 :)

    VastaaPoista