sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Joulukalenteri 7: Joulu kirpputorilla

Joulu kirpputorilla

Tykkään kierrellä joulun aikaan kirppareilla, koska silloin kirpputoreilla on paljon joulukoristeita. Olenkin joskus miettinyt sitä, miksi ihmiset luopuu joulukoristeista juuri joulun aikaan. Yksi syy on varmasti, että ostetaan uusia koristeita ja halutaan luopua entisistä. Syitä on varmasti myös muitakin.

Viime vuonna löysin erilaisia juttuja jo todella aikaisin syksyllä ja nyt olen löytänyt vasta marraskuun lopussa ja näin joulukuun alussa. Viime vuonna aloitin joulujuttujen keräämisen jo ajoissa, koska eihän ne koristeet kuitenkaan enää lähempänä joulua ole siellä kirpparilla.

Kuitenkin on hyvä miettiä, että tarvitsenko juuri tuon koristeen tai muun joulujutun. Vähemmän on enemmän, ei tarvitse ostaa kaikkea minkä näkee eikä varsinkaan sillä ajatuksella, että "kun halvalla saa". Paitsi toki silloin jos tavara on oikeasti tarpeellinen ja sen saa vielä edullisesti.

Itse olen löytänyt kirpputoreilta pari kirjaa, erilaisia joululehtiä ja joulukoristeita. Joulukirjat kirpparilla tuntuu olevan aika harvinaisia. Enemmän on joulukoristeita ja -kynttilöitä. Viime vuonna en löytänyt ainuttakaan joululehteä ja tänä vuonna olen löytänyt useammankin.

Käytkö joulun aikaan kirppareilla ja oletko tehnyt löytöjä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti