tiistai 9. joulukuuta 2014

Joulukalenteri 9: Joulu ulkomailla

Tuli tämä mieleen jostain joulublogista jossa kirjoittaja kertoi viettävänsä joulun ulkomailla. Mitä mieltä olette joulun viettämisestä ulkomailla ja oletteko olleet itse ulkomailla jouluna? Tuntuu välillä, että jotkut on todella paljon tätä vastaan, mutta mun mielestä voi lähteä ulkomaille joko joulua karkuun tai sitä viettämään. Minusta on ihan sama missä jouluna on, kunhan itsellä on mukava olla. Ja miksei ulkomailla voisi viettää kunnon joulua?

Itse ole koskaan ollut jouluna ulkomailla, mutta olen joskus tavallaan lähtenyt joulua karkuun muualle reissuun. Tosin siis ihan Suomessa vain. Itse en ehkä lähtisi ulkomaille jouluna, mutten pistä pahakseni jos joku muu lähtee. Jokainen tekee sellaisen joulun kuin itse haluaa.

Ja voihan se olla, että ei ole lomaa muulloin tai ei pysty lähtemään ulkomaille kuin vain silloin. En vaan ymmärrä miksi pitää toisia arvostella sen takia, jos he haluavat joulun aikaan lähteä reissuun. Toki mielipiteensä on jokaisella, mutta ei sen takia pidä alkaa muita haukkumaan jos ei itse halua viettää joulua muuta kuin Suomessa.


1 kommentti:

  1. Itse olen viettänyt yhden joulun nuoruudessani Itävallassa, eräässä vuoristokylässä. Se oli oikeastaan aika tunnelmallista. Usein jouluna haluaa olla nimenomaan kotona, varsinkin joskus opiskeluaikana se oli tärkeää tulla jouluksi kotiin. Nyt olen kyllä miettinyt, että olisi mukava matkustaa pois kaikista pyhien kiireestä ja sählingistä, jos vaikka heti aaton jälkeen. Mutta joulumatkat ovat kyllä niin turkasen kalliita, että ei kyllä ole mahdollisuutta. Toisaalta esimerkiksi veljelleni, joka asuu Kanadassa, on tärkeää tulla jouluksi kotiin.

    VastaaPoista