maanantai 8. joulukuuta 2014

Ruokakori joululahjaksi

Tämän päiväisessä joulukalenteripostauksessa mietin millaisia muita joulukoreja voisi kehitellä kuin tuon ruokakorin ja nyt postaan aiheesta ruokakori koska sellaisen aion taas isälleni lahjaksi antaa. En osaa vielä sanoa aionko laittaa tuohon koriin muuta. Mietin ainakin, että joku shampoo, saippua tai hoitoaine voisi olla ruokien lisäksi. Hyvä lahja voisi olla myös servietit ja kynttilät.

Olen ainakin viime vuonna kirjoitellut ruokakorista joululahjana ja Joululahjaksi ruokakori -postauksessa kerroin mitä laitoin viime vuonna isäni koriin.

Viime vuonna koriin eksyi muun muassa perinteinen Pandan enkelisuklaa ja tänä vuonna ajattelin sen tilalle tai lisäksi laittaa gluteenitonta lakritsia tai lakritsisalmiakkia.

Yleensä korin sisältöä tulee vähän etukäteen mietittyä (esimerkiksi kahvi, tee ja jotain gluteenitonta syötävää) ja toisinaan kaupassa tulee ahaa-elämys kuinka jonkun tietyn jutun voisi koriin laittaa. Pitää kuitenkin olla tarkkana, että tuotteet ovat kaikki gluteenittomia.
Miksei veisi jotain itsetehtyä ruokaa tai tekisi ruokaa paikan päällä. Tässä pizzassa on pohja gluteeniton, Kukkakaali-porkkanapohja. Muutenkin voisi viedä itsetehtyjä juttuja kuten marjahilloja tai -soseita, leipää ja muita leivonnaisia. Yhtenä vuotena vein isälleni gluteenittoman leivän jonka äitini oli tehnyt. Olimme mieheni kanssa ajamassa kotiseudulleni joten itselläni ei ollut aikaa tehdä leipää. Äitini oli tehnyt leivän koska asui lähempänä isääni ja kävin sen sitten hälle viemässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti