lauantai 29. elokuuta 2015

Bataatti joulupöydässä

Olen viime aikoina miettinyt millaisia hyviä jouluruokia bataatista voisi tehdä. Itselleni tulee mieleen ainakin bataattilaatikko tai -vuoka, mutta myös keitto voisi sopia hyvin. Laatikkoon voi helposti lisätä myös esimerkiksi lihaa tai jos haluaa kasvisversion, porkkana bataatin lisäksi on hyvä vaihtoehto.

Tein itse vasta bataattikeittoa josta tuli todella hyvää ja myös sitä voi tuunata jouluisempaan suuntaan. Tosin oli todella hyvää ihan noinkin. Lisäksi bataattikeittoon voisi laittaa vaikka porkkanaa tai paprikaa.


Mitä jouluruokia sinä tekisit bataatista?

4 kommenttia:

 1. Bataattivuoka on korvannut meidän lanttulaatikon jo monena vuonna :) On se vaan niin hyvää! Pitäisikin pyöräyttää bataattikeitto joku syksypäivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä, itse laitoin kirjanmerkkeihin muutamia bataattiohjeita. Muun muassa juurikin bataattivuoan. Punajuuri-bataattilaatikko tai -vuoka voisi olla hyvä.

   Poista
 2. Bataattilaatikko tulee kyllä ekana mieleen, vaikka miksei keittokin? Tein yhteen aikaan aika usein bataattikeittoa, ja se on tosi hyvää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bataattilaatikkoa pitää ainakin kokeilla, mutta myös bataattivuoka (tai miksei ylemmässä kommentissa mainitsemani punajuuri-bataattivuoka voisi olla hyvä, ainakin saisi laatikkoon hieman väriä vaikka kyllä sitä bataatistakin saa).

   Poista