keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Annas piparit

Vaikka tykkäänkin itse tehdä piparkakkuja, ostin viime viikolla paketin Annas pipareita. Ajattelin, että voisin tehdä joku päivä Valion ohjeella Piparipilvi -nimistä juustokakkua johon tulee päälle piparkakkuja. Annas piparit sopii mielestäni hyvin tuohon kakkuun, kun ovat sopivan ohuita.

Tuo paketti on mielestäni ihanan jouluinen.
Annas pipareitahan on muunkinlaisia, mutta itse tykkään tuosta perinteisestä. Kaupassa silmiini osui puolukan makuisia (valkoisessa paketissa). Ainakin puolukan makuiset oli noin euron kalliimpia kuin nämä tavalliset. Tuosta puolukkapaketista oikeastaan tuli mieleen, että voisin ostaa näitä pipareita kotiin.

Muut maut:
Appelsiini
Runsaasti maustettu (Välkryddade)
Manteli (Mandel)
Cappucino
Kardemumma
Puolukka

Itse en kaipaa pipariin mitään erikoisia vain makuja, vain jouluisia ja tavallisia piparkakun makuja. Tosin appelsiini ja puolukka voisi toimia. Ja miksei muutkin voisi, mutta en osaa ajatella piparkakkuihin esimerkiksi cappucinon makua. Olen joissain asioissa todella perinteinen vaikka tykkään välillä tuoda jouluun uuttakin.

Teettekö itse pipareita vai ostatteko kaupasta? Onko teillä joku tietty merkki pipareista mistä tykkäätte?

tags: Annas pepparkakor original, pipari, piparkakut

6 kommenttia:

 1. Leivotaan jouluksi yksi satsi itse, mutta eihän ne mihinkään riitä, eli ostetaan kaupasta myös. Meillä ei oikeastaan ole suosikkimerkkiä, riippuu vähän missä kaupassa käydään, että mitä sieltä tulee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos itsellä tekee mieli piparia, yleensä ostan sitä mitä kaupassa sattuu olemaan enkä ole niin merkkiuskollinen. Kuitenkin olen nyt ostanut noita Annas pipareita.

   Poista
 2. Teen usein kaupan valmistaikinasta piparkakkuja ja joskus itse........

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista oonko itse ostanut valmistaikinaa, mutta itse oon ainakin taikinaa tehnyt.

   Poista
 3. Itse tykkään myös nuista pipareista, mutta leivomme perheessämme yleensä kaikki piparit itse.
  On ihana ennen joulua testailla uusia reseptejä. Aina saa joitakin uusia ideoita ja makuja, mutta pakko myöntää, että kyllä ne perinteiset piparit on parhaita. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, noi on kyllä ihan hyviä pipareita.

   Ja omasta mielestä on kiva, kun pipareita voi käyttää muussakin leivonnassa. Esimerkiksi siinä piparipilvi -juustokakussa.

   Poista