perjantai 11. syyskuuta 2015

Saa suositella hyviä joulukirjoja

Omistatteko joulukirjoja ja millaisia? Itse haluaisin enemmänkin joulukirjoja ja muutamia kirjoja olen ostanut kirpputorilta ja esimerkiksi joululaulukirjan kirjaston poistomyynnistä. Välillä käyn jouluisin katsomassa jouluaiheisia kirjoja myös kirjakaupasta, mutta täällä ei esimerkiksi ihan hirveästi kirjoja viime vuonnakaan ollut. Pitäisi siis tilata netistä tai lähteä johonkin isompaan kirjakauppaan.

Joulukirjoja on ihana selaille näin syksyisin ja joulun alla. Ennen lainailin usein kirjastosta joulukirjoja. Siellä kirjat on usein aika vanhoja, mutta toisinaan tulee vastaan ihan uusiakin. Eiköhän sielläkin kohta tulee taas piipahdettua. Kirjaston valikoima on usein aika laaja ja ainakin täällä on monipuolisesti ollut erilaisia joulukirjoja. Askartelukirjoja, Ruokareseptejä, joululaulukirjoja, tietoa joulusta, perinteisiä ja modernimpia joulukirjoja.
Näistä kirjoista kaikki muut ovat löytyneet samalta kirpparilta, mutta Suuri joululaulukirja löytyi kirjaston poistomyynnistä. Kirjojen hinnat ovat olleet 0,50-5e. Lehtiähän olen löytänyt aika paljon kirpputoreilta, mutta olisi kiva löytää kirjojakin enemmän. Niitä olen yrittänytkin bongailla nyt jonkun verran. Tosin parhaat jutut tulee yleensä vastaan silloin, kun niitä ei mieti liikaa.
 Suuri joulukirja - Parhaat jouluidea 2004
 Joulu joutui - Juhlatietoa, kuvia ja kertomuksia
 Suuri toivelaulukirja - joululauluja

Tags: joulukirjat, joululukemiset, lukeminen, jouluisia aiheita, jouluisia kirjoja

6 kommenttia:

 1. Aikamoinen pino joulukirjoja :)
  Mulla on vaan yksi lahjaksi saatu kirja, Ilona Pietiläisen Lumoava joulu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin toissa vuonna se taisi olla arvontapalkintonakin monissa blogeissa. En oo varma oisko ollut viime vuonnakin.

   Sitä kirjaa taisi ainakin paikallisessa Suomalaisessa olla viime vuonna tarjolla vaikka mitään muita joulukirjoja ei juuri ollutkaan.

   Poista
 2. Mulla on sellainen vähän vanhempi kirja kuin "Joulu, joulu, armas aika". Sen on kirjoittanut Ritva Lehmusoksa. Ostin kirjan vuosi sitten Huuto.netistä, ja sieltä sitä näyttää saavan vieläkin. Eli se on "suuri suomalainen joulukirja", ja sisältää vähän kaikkea jouluista juttua. Sen lisäksi mulla on ainoastaan Mauri Kunnaksen Suomalainen Tonttukirja, eli aika vähän on joulukirjoja. Mutta lehtiä onkin sen verran enemmän :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon Ritva Lehmusoksan kirjaan oon ainakin monesti kirjastoissa törmännyt.

   Poista
 3. Minäkin tykkään lukea jouluaiheisia kirjoja. Meidän kirjastossa ainakin on jouluaikoina oma nurkkaus tehty jossa on kaikki joulu kirjat, dvd-levyt, CD-levyt jne. Sieltä on joka vuosi löytynyt vaikka mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kirjastossa ollut oma nurkkaus tai kirjat on laitettu näkyville tavallisten hyllyjen päässä olevaan hyllyyn ja viime tai toissa vuonna ne oli tavallaan lainauspöydän takana mikä ei ollu mun mielestä niinkään hyvä paikka. Siis sitä ei olisi huomannut jos ei olisi virkailijoilta kysynyt. cd-levyjä tai dvd:tä en ole niinkään nähnyt, mutta kirjoja on ainakin kovasti. Jostain syystä jouluaiheisia lehtiäkään en ole hirveästi kirjatossa nähnyt.

   Poista