torstai 15. lokakuuta 2015

Joulu kirpparilta

Pohdiskelin tuossa aihetta, että ostaako ihmiset kirpparilta joulukoristeita vai vaan kaupasta uutena? Teettekö itse joulukoristeita?

Itse ostelen aika paljonkin kirpparilta koristeita koska olen bongannut kivoja ja halpoja. Toki niiden pitää olla hyvässä kunnossa (kröhöm). En pelkän halvan hinnan perusteella kuitenkaan koristeita osta. Voisin tosin esitellä vaikka huomenna yhden koristeen jonka ostin kahdella eurolla vaikka se on rikki.

Kaupasta saatan katsella koristeita alennusmyynnistä tai voin normaalinkin hinnan maksaa jos löydän jonkun kivan.

Monesti kirpparilla esimerkiksi joulupallot saattavat olla kuhmuilla ja niistä pyydetään isojakin hintoja. Sellaiset kyllä jää sinne. Toki olen ostanut pusseja joissa suurin osa on ehjiä ja hintaa ei ole paljon.

Viime vuonna kirpparille jäi kyllä sellaiset joulupallot joihin oli jäänyt kaupan hinta ja kaupan hinta oli halvempi kuin kirpparilla pyydetty. Pallot tosin olivat hyvässä kunnossa, mutta silti.

Kirpparilta yleensä ostan jotain pieniä esineitä ja koristeita, joulukirjoja ja -lehtiä. Muutama isompi jouluinen esine on myös lähtenyt mukaan joista toisessa on pieni virhe.

En voi ymmärtää miksi ihmiset vievät kirpparille rikkinäistä tavaraa ja yleensä niistä vielä pyydetään tosi kalliita hintoja. Rikkinäisten tavaroiden ja roskien paikka ei ole kirpputori, varsinkaan jos niitä ei voi enää korjata.Tämän koristeen olen esitellyt blogissa joskus ennenkin ja miettinyt mihin tämä sopisi parhaiten. Tällaisia olen ainakin joskus nähnyt ihmisillä ulkona esimerkiksi pikkujoulujen aikaan ja muutenkin jouluna. Itselläni tämä on ollut ihan vain takkahuoneessa. Ostin tämän joskus kirpparilta eikä hintaakaan ihan hirveästi ollut.

1 kommentti:

  1. Itse ostan joulukoristeita kaupoista, kirppareilta ja voin tehdä jotain itsekin.
    Tuo sinun joulupukki koriste sopii mihin vain. Ehkä oven viereen...
    Juu kyllä se on harmi, kun kirpputoreilla näkyy rikkinäistä tavaraa ja ylihintaisia.

    VastaaPoista