maanantai 2. marraskuuta 2015

Kankaiset joulukalenterit

Minulla on kaksi kankaista joulukalenteria jotka kummatkin olen ostanut kirpputorilta. Ensimmäistä en itseasiassa ole koskaan kokonaan näyttänytkään täällä joulublogissa, ainoastaan nuo pukkikuvat.

Tuosta juuttikankaisesta kalenterista puuttuu monta numeroa koska osa niistä oli väritetty ja osa ei pysynyt enää kunnolla kiinni. Minulla on Tigerista ostettuja numerotarroja joita mietin tuohon, mutta ne eivät välttämättä pysy myöskään hyvin paikoillaan. Yksi mahdollisuus olisi tietenkin ommella niihin jotkut kivat numerot tai vaikka piirtää jos sellaiset osaisi tehdä nätisti.

Aloitin eilen joulusiivousta ja ensimmäisenä asiana oli löytää tämä ensimmäinen kalenteri. Sen löytäminen ei ollutkaan helppoa vaikka koko ajan lähellä olikin. Muistin kuinka olin ottanut nuo osat numeroista pois ja laittanut tämän sitten niin sanotusti varmaan talteen. Tästähän minä tämän löydän. No enpä ensin löytänytkään. Tämä oli laatikossa jonka päällä oli Ikean kankainen säilytyslaatikko. Ajattelin muuttolaatikon olevan tyhjä ja en siihen niin kiinnittänyt huomiota.

Illalla jo ihmettelin, että missä täm äon kun ei näy. Että pakko olla jossain esillä, mutten vain näe. Olin varma, että tämä on rullalla jossain.

Vielä myöhään mietin mihin tämä on voinut kadota ja aloin tutkia muutamia laatikoita. Riuhtaisin sen Ikean laatikon ilmaan ja yllätys olikin suuri, kun kalenteri paljastuikin sen alta. Löytyi sentään ennen joulua :D.

Lumiukkokalenterin taisin löytää pari vuotta sitten. Se onkin ihan hyvässä kunnossa ja numerot on ommeltu pusseihin. Mikä onkin mielestäni paras vaihtoehto. Ja kiva, että on vähän sitä sinistäkin väriä joulussa. Tämä joulukalenteri on ehkä hieman enemmän talvinen kuin jouluinen, mutta sopii ihan yhtä hyvin kuin puna-valkoinenkin.
Yhtään ei ole muistikuvaa kummankaan hinnasta, mutta alle 5e ovat kumpikin maksaneet. Välillä tämän tyylisiä kalentereita olen nähnyt kirpparilla noin 10-25e hintaan.

Mitä itse laittaisit lahjaksi tällaiseen joulukalenteriin? 

Varmaan noihin taskuihin mahtuisi ainakin jotain karkkia tai suklaata, lapsille leluja tai tarroja. Varmasti myös monia muita kivoja juttuja. Ehkä jotain kynsijuttuja sellaisista tykkääville.

2 kommenttia:

 1. Meillä on ollut sama pukki kalenteri, kun tytöt oli pieniä. Tarroja ja nameja ja koruja tytöt sai niistä.
  Kun perhe kasvoi vielä yhden pojan verran, annoin kiertoon tuon kalenterin.Sen verran pienet pussit, ettei kolmen lapsen yllätykset mahtunut! Tykkäsin kyllä siitä kalenterista. Nykyään lapsilla on joulusukat, mihin tonttu tuo yllätyksen.
  Kiva tuo lumiukko kalenterikin on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei niihin hirveästi mahdu, mutta jotain pientä kumminkin. Mietin myös, että pussiin voisi laittaa vaikka jonkun lapun tai viestin ja saisi sitten jonkun isomman joulukalenterilahjan, muttei joulukalenteriin mielestäni mitään överi-isoa tai kallista pidä laittaa.

   Poista