tiistai 24. marraskuuta 2015

Lumen tuloa ei voi estää

Viikonloppuna täällä tuli todella paljon lunta. Perjantaina satoi ensilumi. Katsoin ulos ikkunasta ja suorastaan järkytyin. Olihan sitä lunta jo odotellut, mutta aina se jaksaa yllättää. Lauantaina olimme lähdössä Päivä paloasemalla -tapahtumaan ja lunta tuli koko päivän. Piha oli kyllä todella loskainen ja näyttäisi, että lumi sulisi pois.

Ensilumi perjantailta

Tulimme kotiin yhden aikaan ja lunta oli jo siinä vaiheessa kivasti, hyvin pääsi silti vielä pihaan. Mies kolasi kuitenkin pihan. Eipä ole ennen tainnut tarvita ensilunta tai näin alkutalvesta juurikaan kolailla, kun lunta tulee siinä vaiheessa tavallisesti niin vähän.

 Päivä paloasemalla lauantaina 21.11.2015

Lähdimme reissuun ja lunta tuli edelleen jonkun verran ja täällä oli myös reissun aikana ollut sähkökatkoja. Tosin meillä ei ihme kyllä niitä juurikaan ollut. Valio-myrskyn aikaan meillä oli sähköt pitkään poikki.

Reissusta tullessamme lunta oli tullut niin runsaasti, ettei melkein autoa erottanut kinoksen alta ja piti löytää lumiharja. Kotiin tullessa ei päästy enää edes pihaan vaan taas oli kolalle tarvetta.

Oikeasti olimme poissa noin 1,5 päivää, mutta näytti kuin autoa tai pihaa ei olisi putsattu viikkoihin.

Kuva lauantai-iltapäivältä

Tuon puun oksat olivat aivan painuneet alas lumen painosta sunnuntaina. Muutenkin näkyi tosi paljon puita ja pensaita joiden oksat viistivät maata. Sunnuntailta minulla ei ole kuvaa. Edelleen on lunta kivasti, saa nähdä milloin tuo sulaa pois vai onkohan tuo pysyvä lumi.

2 kommenttia:

  1. Itsekin toivoisin että tämä lumi, mitä eteläänkin on nyt satanut, pysyisi ensi kevääseen saakka :) On se vaan niin ihana tunnelman luoja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satuin katsomaan yöllä ikkunasta ja yllätyin, kun ei ollutkaan ihan älyttömän pimeää vaan lumi kivasti valaisi. Ei siellä tietenkään hirveän valoisaa ollut, mutta sen verran että jotain ulos näki.

      Poista