perjantai 27. marraskuuta 2015

Vastaus muutamaan joulukysymykseen

Tein joku aika sitten kysymyspostauksen ja tässä tulisi vastaukset kysymyksiin. Ei niitä kovin paljoa tullut, mutta tosi kivoja kysymyksiä tuli. Voi edelleen laittaa kysymyksiä jos tulee mieleen tai voisin vaikka joulukalenteriin tehdä kysymyspostauksen.


Teetkö jouluruokia itse?
- Teen jonkun verran jouluruokia itse. Esimerkiksi uunilohta ja punajuuri-aurajuustolaatikkoa. Niiden lisäksi varmaan perunaa ja ruskeaa kastiketta.

Tykkään tosi paljon jouluruoista, mutta ei niitä kovinkaan paljon tule tehtyä jos ollaan miehen kanssa kaksin kotona. Tekisin mielelläni enemmänkin, mutta en halua että jäisi niin paljon syömättä. Piparkakkutaikinan teen itse.

Vai ostatko kaupan valmiita ruokia?
- En osta valmiita ruokia. Tykkään itse tehdä ruoat. Jotain lisukekastikkeita voin ostaa valmiina. Esimerkiksi viime vuonna ostin karpalochutneyta ja paholaisen hilloa valmiina. Yleensä teemme itse paholaisen hilloa, mutta olin viime vuonna ennen joulua kipeänä.

Mikä on joulun paras leivonnainen?
- Tykkään itsetehdyistä pasteijoista ja miehen äidin tekemä Piparipilvijuustokakku on myös hyvää. Pipareita tietenkään unohtamatta. Haluaisin kokeilla jotain erilaisia leivonnaisia jouluna, mutta välillä tulee eteen liikaakin ohjeita eikä osaa päättää mitä tekisi. Voisihan sitä ennen joulua kokeilla erilaisia ohjeita ja jouluna tehdä niistä parhainta.

Millaisia lapsuusjoulusi olivat?
- Muistan, että olimme usein mun äidin vanhempien luona kylässä, mutta muistan myös pari joulua kun olimme kotona. Eräänä jouluna meillä kävi joulupukki kotona ja minua pelotti. Toisena jouluna taas olin jo vanhempi ja sain urut joululahjaksi. Kävimme varmasti myös isäni vanhempien luona, mutta jotenkin siitä ei ole kauheasti muistoja.

Olivatko ne "parempia" kuin nykyään?
- No kyllä varmaan jollain tavalla parempia, kun tuli oikeasti vietettyä joulua ja jouluna oli kunnolla ruokaa pöydässä vaikka silloin kaikki ruoat ei juurikaan maistuneet. Mummolassa mummon tekemät pasteijat oli tosi hyviä.

Kaipaatko ketään erityisesti jouluna?
- En osaa sanoa kaipaanko erityisesti jotain ihmistä jouluisin, mutta kyllä sitä olisi kiva jos olisi jouluisin ihmisiä ympärillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti