keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Viking Grace

Pikkujoulut 21-22.11.2015 Viking Line/Viking Grace

Meillä oli viikonloppuna pikkujouluristeily Viking Gracella. Tämä oli nyt toinen kerta, kun kävin kyseisellä laivalla. Viime vuonna olimme siellä itsenäisyyspäivän aikaan. Risteilyt on ihan mukavia vaikka laivoille matkustaminen onkin joskus ärsyttävää. Silloin tulee mieleen, että olisipa mukava asua lähempänä. En tosin tiedä tulisiko silloinkaan useammin laivoilla käytyä.

Heti laivaan päästyämme meillä oli ruoka ja olihan taas kiva päästä varsinkin kalapöydän ääreen. Tällä kertaa kävin hakemassa myös lämmintä ruokaa. Jotain jouluruokaakin sieltä löytyi, muttei minun mielestäni kovinkaan paljoa. Lähinnä laatikoita.

Ruoan jälkeen oli tarkoitus lähteä Tax-freehen, mutten jaksanutkaan. Sunnuntaina kiertelin siellä sitten sitäkin enemmän. Kolme kertaa taisin käydä ja jokaisella kerralla löysin jotain pientä.

Siellä olisi ollut muun muassa Body Shopin joulukalenteri, mutta se jäi ostamatta tällä kertaa. Joko te olette hankkineet joulukalenterin tai tehneet itse? Haluisin kyllä jonkinlaisen joulukalenterin, mutta en osaa päättää millaisen ja kuitenkin joulukuu on jo niin lähellä. Ihan oikeasti tuntuu, että tuo aika menee todella nopeasti. Laivalla oli myös ainakin Dumle -joulukalenteri.


Tämän kuvan nappasin kerroksesta numero 11. Olimme menossa Frank's -nimiseen ravintolaan jossa kävimme myös viime vuonna. Odotimme myös meidän tuttuja syömään, mutta loppujen lopuksi mentiin miehen kanssa kahdestaan. Viime vuonna menimme ravintolaan sellaiseen aikaan, että siellä ei ollut vielä muita. Nyt ravintola oli kuitenkin ihan täynnä. Myös ruokalista oli jonkin verran muuttunut joten en saanut samaa ruokaa mitä aikaisemmin.

Mies otti Pullet Pork (nyhtöpossu) -hampurilaisen jota oli myös viime vuonnakin ja siinä tuli mukana bataattiranskalaiset. Piti taas syödä itsekin muutama. Bataattiranskalaiset on minun mielestäni todella hyviä ja ollaan tehty kerran itsekin.
Mun annoksessa meni todella kauan, kun tilasin ruoan sellaisesta ravintolassa missä oli ehkä muutenkin ruuhkaa. Mies oli ehtinyt syödä annoksensa jo kauan aikaa sitten, ennen kuin itse sain ruokani.

Ravintolassa tilataan ruoat siis eri tiskeiltä. Käydään itse tilaamassa ja tiskiltä saa sellaisen härvelin joka piippaa ja värisee, kun ruoan voi hakea. Olen nähnyt sellaisia joissain muissakin ravintoloissa muun muassa huvipuistoissa.

On erikseen tiski muun muassa pasta, pizza ja hampurilaisannoksille. Tilaukset (ruoat ja juomat) laitetaan kortille ja lähtiessä annetaan kortti kassalle ja sitten maksetaan ostokset.
Yhdestä valosta tulee tuollainen kuvio lattiaan, viimeksi laitoin sen kiinni mutta nyt annoin olla jonkin aikaa. Meillä oli ihan tuollainen perushytti ja eihän siellä hytissä niin paljon tule oleiltua.


1 kommentti: