sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 20: Hedelmäsalaatti


Meidän joulupöytään kuuluu hedelmäsalaatti. Hedelmäsalaatti on ihanan raikas ja kevyt herkku. Hedelmäsalaatti sopii hyvin myös ympärivuotiseen käyttöön, mutta erityisesti sitä on tullut viime vuosina syötyä. Netistä löytyy varmasti paljon erilaisia ohjeita hedelmäsalaatteihin. Omaan hedelmäsalaattiini tulee melko perushedelmiä kuten banaani, päärynä, appelsiini, mandariini tai satsuma, omena, viinirypäle, ananas, toisinaan laitan myös kiivejä.

Kaupastahan saa myös valmiita hedelmäsalaattipurkkeja, mutta niitä en itse osta. Niissä on usein kakkukirsikoita joista en itse yhtään välitä.

Hedelmäsalaatin voi nauttia sekä kylmänä, että lämpimänä mutta itse en ole koskaan kokeillua lämpimiä hedelmäsalaatteja.

Salaatteihin voi lisätä myös mausteita tai vaikka yrttejä oman maun mukaan. Itse olen laittanut välillä jotain mehuja kuten vaikka ananas- tai sitruunamehua. Myös kurkkua olen laittanut hedelmäsalaattiin, tosin en tähän jouluiseen. Mansikkaa voisin ehdottomasti myös kokeilla.

Jouluisin hedelmäsalaattia tulee tehtyä runsaasti, mutta muulloin laitan vaan ihan pari hedelmää. Meillä on vain kaksi syöjää, mutta hedelmäsalaattia menee kyllä jouluna.

Esimerkiksi K-ruoka.fi -sivuilta löytyy runsaasti eri hedelmäsalaatteja.

Yhteis hyvän sivuilla oli uunihedelmien ohje:

Uunihedelmät:
3 banaania
2 päärynää
3 luumua tai 2 persikkaa
1 appelsiini
1 appelsiinin mehu ja kuori
0,5 dl sokeria
Kuori ja viipaloi banaanit ja päärynät. Pese luumut tai persikat. Kuori ja viipaloi appelsiini. Pese toisen appelsiinin kuori huolellisesti. Raasta kuori ja purista mehu. Nosta hedelmät uunivuokaan, kaada päälle appelsiininmehu, johon on sekoitettu raastettu kuori ja sokeri. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Ohje löytyy: Yhteishyvä: Uunihedelmät

tags: jouluruoka, jouluherkut, jälkiruoat, jouluperinteet, perinne, perinteet

1 kommentti: