torstai 3. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 3: Parasta joulussa?

1. Mikä sinun mielestäsi on joulussa parasta?


Joulussa on parasta jouluruoka ja rentoutuminen. Ei ole kiire ja tehdään yhdessä ja erikseen oman näköinen joulu. Tykkäisin viettää joulua porukalla, mutta usein vietetään esimerkiksi aatto kaksistaan miehen kanssa ja mennään jompana kumpana joulupäivänä miehen vanhempien luokse syömään. Riippuu siitä missä ollaan.

Parasta joulusta on, kun siitä saa tehtyä itsensä näköinen. Jokainen viettää joulua kuten itse haluaa tai on viettämättä. Joulu ei ole minulle vain pelkkä aatto tai joulupäivät.

Joulupäivä ei ole minulle vain pelkkä aatto tai joulupäivät. Ihana viettää joulua jo niin sanotusti etukäteen, laittaa kotia valmiiksi joulua varten. Aattona sitten näkee millaisen joulun on saanut aikaan. Myöskään rosoisuus ei haittaa eikä kaiken ole pakko olla valmista. Kaiken ei tarvitse aina olla niin täydellistä eikä tarvitse stressata siitä jos joku asia ei olekaan valmis. Kunhan vain tärkeimmät asiat on tehty.

Joulusas parasta on perinteet vaikka osa varmasti välillä unohtuu tai jää pois. Tilalle tulee uusia juttuja ja ehkä uusia perinteitä syntyy.

1. Joulurauha. Rauhallisuus vaikka kaipaan myös vilskettä. Tähän samaan voisin laittaa yleinen joulutunnelma ja joulutunnelman luominen
2. Jouluruoka. Tykkään perinteisistä jouluruoista, mutta tykkään tehdä myös uusia perinteitä uusista jouluruoista. Rakkaimmat perinteet ovat graavilohi ja riisipuuro, uusimpia perinteitä punajuurilaatikko tai -vuoka jota voi tuunata mieleisekseen
3. Joulusauna. Laitetaan vähän jouluisia tuoksuja saunaan ja vihta/vasta on mukava lisä
4. Joululaulut. Olen pienestä asti tykännyt joululauluista ja niitä on ihana laulaa sekä kuunnella. Niitä ei tarvitse välttämättä soittaa isolla vaan voi laittaa taustalle kuulumaan.
5. Iloinen joulumieli. Myös tämä liittyy erityisesti tuohon ensimmäiseen, mutta halusin laittaa tämän erityisesti omaksi osakseen. Omalla asenteella ja tekemisellä syntyy iloinen joulumieli.
6. Yhdessäolo. Yhdessäoleminen ja tekeminen on joulussa parasta vaikka nykyään tuntuukin, että ollaan usein miehen kanssa ihan kaksin. Tai sitten vaikka yksin jos jompi kumpi on ollut jouluna töissä.
7. Jouluohjelmat. Näitä tulee katsottua jo ennen jouluakin, mutta jotenkin näin aikuisenakin on kiva rauhoittua jouluaattoaamuna katsomaan televisiota.
8. Piparit ja glögi. Yleensäkin joulun maut ja mausteet.
9. Wiener nougat. Minun ja mieheni yhteinen perinne on ostaa Wiener nougatia joka joulu. Muistan jo lapsena pitäneeni näistä.
10. Lumi. Vaikka en nykyisin olekaan juuri talvi-ihmisiä, kuuluu talveen ja jouluun lumi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti