lauantai 5. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 5: Joka vuotinen jouluherkkusi?

Onko sinulle joku jouluherkku mitä pitää saada joka vuosi? Herkku voi toki olla myös terveellinen eikä niitä ole aina pakko syödä paljoa.


- Hedelmäsalaatti
Hedelmäsalaatti on ihanan raikas ja hieman makea, riippuu tietysti mitä hedelmiä salaattiin laittaa. Hedelmäsalaatti kuuluu meillä joulupöytään.

- Wiener nougat
Tämä on yhteinen herkku miehen kanssa. Monet sanovat, että Wiener nougat on todella makea, mutta itse en pidä sitä kovinkaan makeana. En juurikaan tykkää kovin makeista herkuista, mutta näistä tykkään.

- Puolukka-karpalosuukko
Tämä Brunbergin joulusuukko on aivan ihanan makuinen ja pitää saada ainakin se yksi laatikko joko jouluna tai näin syksyllä/talvella. Pari vuotta sitten otin näitä ensimmäisen kerran kokeiluun, kun jotenkin epäilytti tuo maku. Tykästyin kovasti. Ennen tämän suukon nimi oli joulusuukko, mutta tänä vuonna laatikko sai uuden kuosin ja nimeksi tuli talvisuukko.

- Piparit + homejuusto
Tätä ei välttämättä ole pakko saada joka vuosi, mutta onhan nämä ihan tosi hyviä yhdessä (ja erikseen).

- Rollo toffee punaisessa pussissa
Muutama vuosi sitten ostin puhelinkoppi -pankin jonka sisällä oli toffeeta. Se oli tosi hyvää ja mietin miten se on niin tutun makuista. Siinä ei ollut siis toffeen nimeä. Kerran satuin ostamaan punaisen Rollo toffee -pussin ja tajusin, että niitähän ne oli. 2 kommenttia:

  1. Meidän suurimmat jouluherkut taitaa olla suklaa ja marmeladikuulat, mitkä aatonaatto iltana laitetaan esille lasikulhoihin. Toki löytyy torttuja ja pipareita, ja hyvällä säkällä kuivaakakkuakin :). Mitään täytekakun tapaista en leivo koskaan jouluksi, kun sitä syötävää on niin paljon muutenkin. Hitiksi on myös nousseet mun tekemät suolaiset pasteijat, joihin laitan aurajuustoa ja kinkkua. :)

    VastaaPoista
  2. Piparit ja homejuusto ovat nousseet vime vuosina suosikeiksi. Pärjään vaikka ilman joulukonvehteja, kunhan on joulupipareita. :)

    VastaaPoista