maanantai 7. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 7: Jouluruoat


Ajattelin tehdä tällaisen jouluruokakyselyn/-haasteen. Olisi kiva jos vastaisitte näihin kysymyksiin vaikka kommenttiboksissa tai omassa blogissanne. Laittakaa vaikka kommenttia jos teette omaan blogiin jotta voin käydä katsomassa.


1. Jouluruoka mikä pitää löytyä joka vuosi pöydästä?
2. Mikä jouluruoka ei joulupöytääsi kuulu ollenkaan?
3. Onko pöydässäsi jotain mitä muut eivät pidä jouluruokana, mikä?
4. Teetkö ruoat itse vai ostatko valmiina?
5. Mitä ruokia yleensä kuuluu joulupöytääsi? (sen ruoan lisäksi mitä pöydästä on pakko löytyä)
6. Pidätkö laatikoista?
7. Löytyykö joulupöydästäsi jälkiruokia, mitä?

1. Punajuuri-aurajuustovuoka tai punajuurilaatikko, uunilohi ja graavilohi

2. Lipeäkala, olen sitä joskus maistanut mutta ei ollut minun juttuni alkuunkaan. Myöskään silliä ei ole pakko olla vaikka olenkin sitä viime aikoina oppinut jonkun verran syömään. Ainakin kotiseudullani syödään myös maksalaatikkoa jouluisin, mutta omasta pöydästä sitä ei löydy ellei mies sitä osta.

3. En oikein osaa sanoa onko itselläni sellaista. Nykyään on niin paljon erilaisia jouluruokia ja niin sanottuja ei jouluruokia voi tuunata jouluisen makuiseksi.

4. Teen yleensä pääruoat itse, mutta saatan välillä ostaa jotain juttuja kaupastakin. Esimerkiksi lisukkeita tai jos löydän kaupasta jotain uutuuksia.

5. Punajuurilaatikon tai punajuuri-aurajuustovuoan ja uunilohen lisäksi perunoita ja ruskeaa kastiketta.

6. Osa laatikoista on hyviä, itse en ole perinteisiä laatikoita tehnyt, mutta kyllä niitä pitää edes kerran joulun aikaan saada. En itse tee perinteistä perunalaatikkoa, mutta saatan tehdä kiusauksen tyylisen laatikon. Bataattilaatikkoa ajattelin kokeilla tehdä tänä vuonna.

7. Miehen äidin luona olemme monena vuotena syöneen piparipilvi -nimistä juustokakkua ja se on todella hyvää. Itse teen yleensä hedelmäsalaattia, piparkakkuja (niiden kanssa aurajuustoa) ja pasteijoita erilaisilla täytteillä.  Olisi toki välillä kiva kokeilla jotain erilaista ja minulla on myös itselläni tuo piparipilven ohje.

1 kommentti:

  1. Blogistani Joulu Sydämellä löydät vastauksia näihin samoihin kysymyksiin :)

    VastaaPoista