sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Minun jouluni

Jouluaatto
Jouluaattona nukuin aika pitkään, mutta ehdin katsomaan joulupukin kuumaa linjaa. Se oli lapsena ihan suosikkiohjelmia ja sitä piti aina katsoa. Aattona ei mitään ihmeellisiä tullut muuten puuhattua, illalla katselin vähän elokuvia. Hieman tuli syötyä muun muassa rosollia ja sienisalaattia leivän päältä. Mies oli iltavuorossa töissä.

Joulupäivä
Aamulla herättyäni katselin hieman Tonttu Toljanterin joulumieli -elokuvaa, mutta en ehtinyt ihan loppuun asti katsoa, kun piti lähteä syömään. Ja onhan tuo elokuva minulla dvd:nä.

Aamusta menimme miehen vanhempien luokse joululounaalle koska miehellä oli taas iltavuoro. Oli tarjolla hyvää ruokaa, kermaperunoita, lohta ja erilaisia salaatteja. Sielläkin söin rosollia ja miehen äiti tekee usein yksinkertaista salaattia mihin tulee vain kaalia ja viinirypäleitä. Eikä siihen muuta tarvita, kun maistuu hyvältä. Jälkiruoaksi oli hedelmäsalaattia ja olisimme saaneet myös kahvia, mutta mies ei halunnut.

Tavallisesti ollaan menty tuonne vasta päivällä, mutta työkiireiden takia menimme jo kymmeneltä.

Joulupäivänä katsoin Rakkautta vain -elokuvan.

Tapaninpäivä (2. joulupäivä)
Tapaninpäivänä innostuin tekemään ruokaa. Keitin miehelle perunoita eväitä varten, itselle tein spagetti-kanavuokaa ja innostuin myös tekemään pätkiskakkua pitkästä aikaa. Kakkua tehdessä sitä aina muistaa kuinka helppoa se on. Tuo kakkupohja ei tarvitse minkäänlaisia koneita vaan sekoittaminen onnistuu ihan käsin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti