tiistai 22. joulukuuta 2015

Rocky road

Olen tehnyt itse Rocky roadia pari kertaa. Viime keväänä tein miehelleni syntymäpäivälahjaksi tätä suklaapommia ja keksin laittaa popcorneja ja mielestäni ne sopi siihen todella hyvin. Nyt olen myös nähnyt monia Rocky Road -ohjeita joissa on käytetty poppareita ja siihenhän voi käyttää oikeastaan mitä mieleen tulee.

Rocky road on aika monipuolinen tuote johon voi valita ainesosat täysin oman mun mukaan. Yleensä Rocky roadissa käytetään suklaata ja vaahtokarkkeja sekä niiden lisäksi monia muita herkkuja, mutta vaahtokarkitkaan ei ole pakollisia jos ei niistä tykkää.

Rocky road on hyvä vinkki esimerkiksi joululahjaksi tai joulupöytään herkutteluun. Ehkä vähän myöhäinen vinkki joululahjaksi, mutta voihan sitä tehdä vaikka ensijouluna ja tämä herkku sopii muihinkin juhliin kuten vaikka syntymäpäiville. Suklaan voi kääriä vaikka sellofaaniin tai folioon ja tehdä nätin paketin.

Ensimmäisenä tulee mieleen kuivatut hedelmät ja marjat, popcorn, suklaa, keksit ja piparkakut muruina, pähkinät, vaahtokarkit, muutkin karkit (netissä pyöriessä eteen tuli ainakin Rocky roadia mihin oli laitettu lakuja), riisimuroja.

Tässä on yksi esimerkki miten Rocky roadia voisi tehdä, mutta ohjetta voi tosiaan muokata mieleisekseen.

ROCKY ROAD

Tarvitset:
2 suklaalevyä (esimerkiksi maito- tai tummaasuklaata, olen nähnyt myös valkosuklaaseen tehtyä Rocky Roadia)
Kourallisen suolapähkinöitä
popcorneja (itse tein mikropoppareita vaikka tavallisesti mies tykkää tehdä kattilassa)
Vaahtokarkkia

Edellisessä tekemässäni Rocky Roadissa käytin Fazerin sinistä sekä Fazerin winter edition -tummaasuklaata joka sisältää omenaa, karamellia ja hasselpähkinää.Sulata suklaa esimerkiksi vesihauteessa (kuten itse tein). Joissain ohjeissa suklaan sekaan oli laitetty myös voita (noin 2 ruokalusikallista).


Levita suklaa pellille ja sekoita täytteen kanssa hyvin. Itse laitoin ensin vähän suklaata pohjalle, mutta täytteet voi myös ensin laittaa pellille ja kaataa sulanut suklaa niiden päälle. Anna suklaan jähmettyä ja leikkaa paloiksi. Jos haluaa, ainekset voi sekoittaa keskenään myös kulhossa ja kaataa sitten pellille/leivinpaperin päälle.

Mielestäni päälle voisi laittaa vaikka vielä sulanutta valkosuklaata jos siitä tykkää.

1 kommentti:

  1. Rocky road on kyllä niin hyvää :) En olekaan ennen poppareita kokeillut tuohon laittaa, täytyy ensi kerralla kokeilla.

    VastaaPoista