perjantai 18. joulukuuta 2015

Ruokaohjeita hyvään jouluun

Hyvää joulua, WSOY 2014
Teresa Välimäki ja Johanna Lindholm

Ostin viimein itselleni tämän kirjan. Löysin tämän kirjapörssistä alle 15e. Kirjassa on aivan ihania ruokaohjeita. Muut joulukirjani olen ostanut kirpputorilta Tämä kirja ostui silmiini joskus alkusyksystä ja nyt, kun löysin kirjan suht edullisesti, pääsin hankkia sen omaan hyllyyni.

Nykyään netistä löytää todella paljon erilaisia ruokaohjeita ja vaikka vinkkejä jouluun, mutta itse tykkään selailla kirjoja ja niissä on jotenkin ihan oma tunnelmansa. Joulukirjoja on niin moneen lähtöön. Osassa kirjoista on sekalaisesti vinkkejä, toiset keskittyvät pelkästään vaikka sisustukseen, askarteluun, ruokiin tai leivonnaisiin.

Ainakin monissa vanhoissa kirjoissa on erilaisia joulutarinoita ja kerrotaan joulun synnystä. Kävin eräässä toisesakin kirjakaupassa tiistaina ja siellä oli vierekkäin monia eri joulukirjoja. Paikallisessa Suomalaisessa kirjakaupassa ei juurikaan joulukirjoja ole, kun se on aika pieni mutta on välillä mukava päästä kiertämään muitakin kirjakauppoja.

Hyvää joulua -kirja pitää sisällään jotain uutta ja jotain vanhaa. Moderneja ohjeita, mutta myös perinteisiä ruokia päivitettynä tähän päivään. Kirjassa on myös ohjeita siihen mihin ruoantähteitä voi käyttää ja varsinkin itselleni ne onkin hyviä, kuin välillä miettii mitä ihmettä jääkaappiin jääneistä ruoista voisi tehdä ettei ne mene hävikkiin. Välillä on hyvä käyttää omaa mielikuvitustaan, mutta kirjastakin saa hieman vinkkejä.

Vaikka kirja onkin pääasiassa joulukirja, sopivat monet ohjeista käytettäväksi myös ympäri vuoden. Itse ajattelin kokeilla esimerkiksi aamusämpylöitä koska ne kuulostivat niin hyviltä.

Jouluruoat ovat ehdottomasti minun lemppareitani joten tämä kirja sopii minulle ja muille jouluruoan ystäville varsin hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti