sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Throwback Christmas Challenge 2015


Sain tämän haasteen Joulu Mimmin luona -blogista.

Haasteen säännöt:
Jaa blogissasi kuva/kuvia lapsuutesi joulusta ja kirjoita pieni kuvateksti, tarina, muisto tai perinne joulunvietosta siihen aikaan. Mainitsethan myös vuosiluvun. Haasta mukaan haluamasi määrä bloggareita, joiden tiedät olevan jouluihmisiä. Merkitse postauksesi yllä olevalla haastekuvalla.

Vanhoja lapsuuden joulukuvia minulla ei taida ollakaan, mutta tarinoita ja muistoja jouluista tulee välillä mieleen. Äidilläni voi olla jotain joulukuviakin, mutta niitä en nyt tähän hätään millään saa. Muistaakseni meillä on ollut ainakin jotain joulukuvia joita on lastentarhassa otettu.

Joitain muistoja olen lapsuudesta kertonutkin, mm. kun meille tuli joulupukki ja minua pelotti kovasti sekä eräänä jouluna saamastani joululahjasta joulukalenterin postauksessa  Paras jouluyllätys.

- Lapsuuden jouluista tulee mieleen aina se, että kun mummo ja pappa (äidin vanhemmat) meni saunaan niin sillä aikaa joulupukki toi aina lahjat eteiseen. Tämä tapahtui joskus kasarilla.

- Lapsuuden lempilahjat olivat käsinveivattava jäätelökone ja violetti My Little Pony -talli.

- Varsinkin jouluna sain aina monta yöpaitaa lahjaksi. Kova paketit olivat silloin kova juttu, pehmeät paketit ei niin innostanut. Kummitädiltä sain joskus punaisen pyjaman, se oli kiva.

- Lapsuudessa meillä oli aina aito kuusi, kun ne tuotiin suoraan meidän pihaan ja siitä sai valita itselleen oman. Myöhemmin meillä oli pari pientä vihreää tekokuusta ja aitoa kuusta ei ole ollut pitkään aikaan.

- Muistan kyllä hämärästi, että käytiin jouluisin myös isän vanhempien luona, mutten muista olleeni siellä koskaan jouluisin yötä. Äidin vanhempien luona oltiin kyllä isolla porukalla. Kummatkin isovanhemmat asuivat samalla paikkakunnalla meidän kanssa ja keskenään he asuivat vielä saman tien varressakin. Tosin ajomatkaa niiden välillä oli jonkin verran.

En nyt haasta ketään, mutta tämän saa tästä napata jos haluaa. Kerro vaikka kommenttiboksissa jos teet tämän, niin käyn katsomassa :).

1 kommentti: