perjantai 1. tammikuuta 2016

Rosolli

Rosolli

4 kpl punajuurta (joko tuoreita tai etikkapunajuuria)
2 kpl porkkanaa
2 kpl perunaa
1 kpl sipulia
1 kpl omenaa
1 kpl maustekurkkuja

Pese punajuuret, porkkanat ja perunat. Keitä juurekset kuorineen kypsiksi.

Keitä punajuuret (noin 40 minuuttia) omassa kattilassaan, jotta ne eivät värjää muita juureksia. Anna jäähtyä.

Kuori juurekset ja leikkaa kuutioiksi. Hienonna sipuli. Kuutioi omena ja kurkku.

Nosta rosollikuutiot suorakaiteen muotoiseen tarjoiluastiaan niin, että kukin aineksista muodostaa raidan tai sekoita keskenään.

Rosollikastike

1 dl kuohukermaa
1/2 tl väkiviinaetikkaa
1/4 tl suolaa
1/4 tl sokeria

Valmista rosollin kastike. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon etikka, suola ja sokeri sekä halutessasi 1 tl punajuurten keitinlientä. Tarkista maku.

Laita rosollikastike kippoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti