torstai 5. joulukuuta 2013

Joululahja: Ruokakori

Mitä mieltä olet ruoka- tai joulukoreista? Oletko itse joskus sellaisen tehnyt tai saanut, mitä siinä oli?

Minä olen tehnyt monena vuotena isälleni joululahjaksi ruokakorin ja valinnut itse kaupasta erilaisia ruoka-aineita tai esimerkiksi kahvia. Aika usein valmispakkauksissa on tavallisia pipareita tai keksejä ja isälläni on keliakia joten on ollut helpompi tehdä itse. Tosin voihan sellaisen valmiskorin ostaa, kunhan ei sitten syö niitä mutta jotenkin tykkään tehdä korin ennemmin itse. Ja voihan ne piparit jättää vaikka muille tarjottavaksi.

Koriin voisi tulla: kahvia, teetä, taateleita tai kuivattuja hedelmiä, glögiä, rusinoita ja manteleita, gluteenittomia pipareita tai muita keksejä, ehkä gluteenittomia leivonnaisia (joskus hain isälleni Oulun kauppahallista gluteenittomia pullia tai jotain muita leivoksia ja äitini teki joskus gluteenittoman leivän jonka vein sitten isälleni joululahjaksi), puna- tai valkoviiniiä, erilaisia pähkinöitä, omenoita tai muita hedelmiä, riisikakkuja. Toki voi laittaa myös paljon muuta, tällaisia tuli ainakin mieleeni.

Lisäksi voisi laittaa juustoja, suklaata tai karkkia (pitää vain esimerkiksi isäni kohdalla tarkistaa, että hän voi syödä niitä. Olen vienyt monesti Pandan Enkelisuklaata koska niitä voi syödä), sinappua, silliä, hunajaa, mausteita tai yrttejä. Toki kiva lahja on varmasti lahjan saajan lempiherkut, mutta ainahan voi laittaa jotain uutuuksia tai sellaisia joista lahjan saaja voisi mielestäsi pitää. Superfoodit ovat varmasti myös kovassa suosiossa, olen joskus itse ostanut ainakin gojimarjoja ja raakakaakaojauhetta.

Voi myös tehdä itse ruokaa tai leipoa jotain. En ole itse tainnut jouluksi isälleni tehdä ruokaa, mutta olen tehnyt hänelle joskus muun muassa gluteenitonta makaronilaatikkoa, makaronikinkkupataa, mureketta ja jotain leipiä.

Mitä sinä laittaisit joulu- tai ruokakoriin? Koriinhan ei ole pakko laittaa pelkkiä ruokia, hyvin käy mukaan vaikka villasukat, kynttilät, monenlaiset itsetehdyt asiat, servetit tai mitä ikinä tuleekaan mieleen. Ja eihän korin ole pakko olla kori, vaan voi käyttää jotain muutakin. Olen joskus vienyt isälleni sisustuslaatikon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti