perjantai 20. marraskuuta 2015

Jouluasetelma minikasvihuoneeseen

Törmäsin vähän aikaa sitten Joulu suloinen -blogissa jouluiseen asetelmaan ja tuli mieleen, että voisin tehdä samantyylisen. Me ostettiin viime keväänä pari Ikean Socker -minikasvihuonetta, että saa yrttejä kasvamaan. Nämä olivat silloin tarjouksessa noin 13e (normaalisti n. 17e). Kasvihuone löytyy täältä: Ikea Socker ja näyttäisi hinta olevan tuo 12,99e.

Keväällä näin netissä kivoja asetelmia joita oli tehty tuohon kasvihuoneeseen. Silloin ei vielä vain ollut joulu mielessä.

Täytyy vielä pestä tuo kasvihuone, kun on vähn ryötteinen. Olen ennenkin miettinyt, että tähän voisi jonkun kivan asetelman tehdä, kun se ei ole kasvatuskäytössä. Näissä kasvihuoneissa tuo pohja ei tahdo pysyä kunnolla, mutta mies teki meillä tuohon jonkun vahvistuksen.
Kangaskaupasta hain askarteluvanua 500g, paikallisessa käsityöliikkeessä tuo maksoi 5,40e. Yritin netistä katsella tuollaisen pussin hintaa ja se taisi liikkua jossain 5-8e välillä. Voi toki olla enemmänkin. Askarteluvanulevy oli muun muassa Kodin1 ja Anttilassa 5,99e.
 Vanhat tonttuni ja joulupukki
Nämä tontut on ostettu muutama vuosi sitten kirpparilta ja on tainneet aiemminkin täällä blogissa vilahtaa. Nämä ovat olleet minulla aiemmin olohuoneessa kirjahyllyn reunalla ja nyt pääsevät tonttuilemaan jouluasetelmaan.
 Miehen äidin antamia tonttuja
Myös nämä marjat ovat miehen äidiltä, hän mietti että nämäkin sopii hyvin asetelmaan.

tags: asetelma, jouluasetelma, tontut, Ikea Socker, kasvihuone, minikasvihuone

Millaisen asetelman sinä tekisit minikasvihuoneeseen? 

Edit: askarteluvanuun lisätty hinta 20.11 kello 11:06

3 kommenttia:

 1. Paljonko maksaa tuollainen 500g pussi tuota askarteluvanua? :)
  Ihania muuten nuo tontut! Muistan meilläkin joskus olleen jotain hieman tuon tyyppisiä tonttuja, mutta en tiedä yhtään missä ne nykyisin ovat.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä tuo maksoi 5,40e, mutta en osaa sanoa saisiko jostain halvemmalla vai mikä tuollaisen hinta yleensä on. Meillä päin ei hirveästi valinnanvaraa ole joten ostin ensimmäisen mikä käteen osui.

   Itse yritin tosiaan kirpparilta löytää tonttuja, mutta en löytänyt oikeastaan ainuttakaan. Tai oli yksi, mutta se oli ihan tosi kallis. Ihan pieni tonttu 2e. Joskus oon kuitenkin nähnyt ton kokoisia ja isompia tonttuja 0,10-1e hintaan joten jäi pöytään.

   Noi omat tontut sekä miehen äidin antamat ovat paljon isompia.

   Poista
  2. Netistä yritin katsella tuolla askarteluvanu -hakusanalla ja löytyi ainakin askarteluvanulevyä Kodin1 ja Anttilasta 5,99e.

   Itse kävin ostamassa tuon käsityöliikkeestä joten kannattaa varmaan sellaisesta käydä katsomassa tai jos on askarteluliikkeitä lähellä.

   Poista