keskiviikko 10. elokuuta 2016

Jouluvihko


Minun jouluvihkoni näyttää tänä vuonna tältä. Tykkään kirjoitella muistiin erilaisia juttuja esimerkiksi ennen kuin kirjoitan ne blogiin ja tänä vuonna päätin tehdä joulujutuille ihan kunnon vihkon. Ennenkin olen vihkoon kirjoittanut juttuja, mutta minulta löytyy myös vino pino satunnaisia papereita mihin olen joulujuttuja rustaillut. Ehkä tämä on kuitenkin parempi vaihtoehto, pysyy jutut paremmin tallessa.

Kirjoitatteko te paperille tai vihkoon juttuja ennen kuin kirjoitatte niitä blogiin? Itse tykkään kirjoitella muutenkin juttuja ensin kynällä. Saa välillä jäsenneltyä ajatuksia paremmin kuin se, että kirjoittaa suoraan koneelle. Tällä hetkellä kirjoitan kylläkin tätä postausta ihan suoraan koneella. Jotkut tykkäävät varmasti ensin juttuja vaikka Wordilla, mutta itselle se kynään tarttuminen on jotenkin parempi vaihtoehto.

Tässä vasta joku ihmetteli, että kirjoittaako ihmiset vielä tosiaan paperille asioita, että eikö ne voi kirjottaa vaikka kännykkään. Itsellä saattaa olla mielessä vaikka paljonkin asioita ja kyllä minun mielestäni kynällä kirjoittaminen on paljon nopeampaa. Joskus saatan laittaa kännykkään joitain asioita ylös, mutta en jaksa sillä alkaa pidempiä juttuja raapustelemaan.

Samalla voi vaikka piirtää kivoja jouluisia kuvia.

7 kommenttia:

 1. Mullakin on vihko, ja kirjaan sinne ylös ideoita sekä myös ihan joulusuunnitelmia. Blogijutut kirjoitan useimmiten suoraan koneelle. Word olisi kyllä kätevä, mutta mulla ei ole sitä. Perinteinen vihko on kyllä myös hyvä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakaan ei ole tällä koneella Wordia, on kyllä joskus ollut. Se vaan tuli tekstinkäsittelyohjelmista ensimmäisenä mieleen. Onhan noita muitakin ohjelmia millä voi kirjoitella :D.

   Mä tykkään varsinkin välillä matkoilla pitää vihkoa mukana jos tulee yhtäkkiä mieleen jotain kirjoitettavaa. Aina ei autossa kylläkään ole hyvä kirjoittaa, mutta saa niistä selvää.

   Poista
 2. Blogi jutut kirjoitan suoraan bloggeriin, mutta muuten elämässä suosin paperia ja kynää. Pidän jopa vanhaa kunnon päiväkirjaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin oon viime aikoina kirjoitellut vihkoon päiväkirjaa, en kovinkaan aktiivisesti mutta joskus jos tulee jotain mieleen. Sitten välillä kirjoitan sellaisia tajunnanvirta -juttuja mistä ei saa aina edes itse mitään selvää :D. Kirjoitan vain mitä mielessä pyörii ja pitää saada ne ylös.

   Poista
  2. Kuulostaa kovin tutulta tuo tajunnanvirtaus kirjoituskin. :D

   Poista
 3. Ihanaa, että joulublogit alkaa jo nyt heräämään horroksestaan. Itse harrastan kirjoittamista noin muuten ja kaikki runot ja fiktiiviset tekstit kirjoitan aina paperille, ja joskus vuosien kulttua vasta koneelle. Blogitekstit yleensä teen koneelle suoraan, joitain elokuva-arvosteluja lukuunottamatta. Kännykällä en yhtään tykkää kirjoittaa, se on niin vaikeaa ja aikaavievää. Itse rakastan ylikaiken perinteistä käsillä kirjoittamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Itse mietin tuossa vähän aikaa sitten, että ei nyt ihan vielä joulujuttuja kun halusin nauttia kesästä. Mutta sitten löysin minun pari kissa -piparimuottia ja yhtäkkiä tulikin aihe mieleen blogiin sekä muutenkin mieli kirjoittaa.

   Minunkin mielestäni kännykällä kirjoittaminen on melko aikaa vievää. Joskus jotain muistiinpanoja saatan laittaa tai jos tulee mieleen aihe mistä haluan kirjoittaa blogiin. Aihe täytyy heti laittaa sinne muistiin koska muuten se saattaa unohtua. Yleensä ne ei unohdu kuitenkaan silloin, kun ne onkin sinne kännykän muistiin kirjoittanut :D.

   Poista